Tip Chiang Mai: Huay Tung Tao Lake

Weinig bekend juweeltje net buiten de stad.

Verblijf je in Chiang Mai en ben je op zoek naar een leuke, goedkope en onderhoudende middag? Dan is het Huay Tung Tao Lake een prima optie. Het schilderachtige Huay Tung Tao Lake is een weinig bekend juweeltje op slechts twintig minuten rijden ten noordwesten van de Oude Stad. Het is een uitgelezen plek om een middagje te zwemmen, waterfietsen, wandelen of gewoon lekker te eten en te drinken.

Het is ook het vertrekpunt van een interessante wandeling van zeven kilometer welke je naar de Dtaat Mook waterval neemt. Het startpunt van deze wandeling is in de buurt van het gouden Boeddhabeeld aan de westzijde van Huay Tung Tao Lake.

Het uitzicht bij het Huay Tung Tao Lake is prachtig. De stille wateren worden ondersteund door de nabijgelegen bergen en schilderachtige grashutten markeren de rand van het meer. Thaise families ontspannen in de kleine picknick hutten en genieten van lekkere hapjes en koele dranken. Kinderen en jongeren spelen in het water of huren er een waterfiets. De verharde weg rond het meer biedt een schaduwrijke route voor mensen die een rondje om het meer willen lopen of fietsen.

Lekker en goedkoop eten en drinken.

Er liggen rondom het Huay Tung Tao Lake ongeveer twintig restaurantjes, welke eten en drinken serveren in een picknickachtige setting. Compleet met schaduw en een koel briesje is het volop genieten in de picknickhutjes gemaakt van bamboe en wilde grassen.

De menukaarten van de restaurantjes zijn geschreven in zowel het Thais als het Engels. De bediening spreekt echter niet veel Engels dus wijzen op de kaart is hier dan de manier om te bestellen. Het eten is goedkoop. Een heerlijke gestoomde of gebakken vis heb je hier al voor THB 180 (ca. € 4,50).

Rond het meer lopen verkopers die snacks aanbieden voor THB 20 per pakket of drie pakketten voor THB 50. Ze verkopen o.a. vers gesneden fruit, gekookte pinda’s, pittige noten en inktvis stokken. Er zijn ook ijskarren die langzaam hun weg maken rondom het meer.

Het Huay Tung Tao Lake is vooral in het weekend een populaire plek, dus een bezoek op doordeweekse dagen of vroeg op de dag geeft de meeste kans voor het bemachtigen van een picknickhutje, waarin je tot zes personen comfortabel kunt verblijven.

Hoe bereik je Huay Tung Tao Lake?

Vanuit Chiang Mai is Huay Tung Tao Lake het makkelijkst te bereiken per (huur)scooter of songtaew. Het huren van een scooter kost je in Chiang Mai zo’n THB 200 (ca. € 5) per dag. Ga je per songtaew dan kun je het beste de chauffeur vragen te blijven wachten bij Huay Tung Lake. Voor de rit inclusief een wachttijd van zo’n drie uur betaal je in totaal slechts zo’n THB 600 (ca. € 15).

Alvorens je het park binnenrijdt dien je een entreeticket te kopen voor THB 20. Dit bedrag geldt zowel voor buitenlanders als de lokale bevolking. Dus hier geen gedifferentieerde prijzen.

Routebeschrijving:

Hieronder volgt nog een routebeschrijving indien je voornemens bent om op eigen gelegenheid naar het Huay Tung Tao Lake te komen:

  • Verlaat de Oude Stad via de noordwestelijke hoek (Huaykaew Road) en volg deze weg 2 kilometer in westelijke richting. Dit is de weg naar Doi Suthep. (Route 1004).
  • Sla bij de tweede grote kruising, dit is bij het irrigatiekanaal, rechtsaf naar de Canal Road (Route 121) en volg deze weg voor ongeveer 6,5 kilometer.
  • Na zo’n 6 kilometer zie je links van de weg het eerste blauwe bord met Huay Tung Tao Lake erop. Een halve kilometer later volgt het tweede bord voor Huay Tung Tao Lake met de mededeling dat je nu linksaf moet.
  • Meteen na dit tweede bordje nader je aan je linkerkant twee witte bruggen. Bij de tweede brug sla je links af.
  • Steek de brug over en volg de weg. Na een kleine kilometer maakt de weg een bocht van 90 graden naar rechts. Blijf de weg volgen en na een wederom een kleine kilometer kom je bij het controlepunt van het park waar je de entreefee van THB 20 dient te betalen.
  • Ga rechtdoor en bij de T-splitsing bij het meer rechtsaf.
  • Volg verder de route rond het Huay Tung Tao Lake.

Op onze informatiepagina ‘Chiang Mai’ vind je uitgebreide informatie over deze ‘roos van het noorden’.