Toerisme lijdt onder politieke crisis

Het toerisme in Thailand ondervindt behoorlijke negatieve gevolgen van de aanhoudende antiregering protesten. Vooral de rellen van twee weken geleden en de granaatexplosie van afgelopen donderdag zullen het imago van het land verder uithollen.

Prakit Chinamourphong, voorzitter van de Thaise Hotels Association verwacht dat de verliezen van het hotelwezen zullen stijgen naar 15 miljard Bath als de protesten twee maanden zullen aanhouden. Met name de hotel in Bangkok hebben te kampen met een grote daling van de bezettingsgraad.

Ook de aangepaste reisadviezen die een aantal landen nu aan hun onderdanen afgeeft zal aanleiding zijn dat toeristen Thailand zullen mijden.

 

Naast het negatieve imago voor het toerisme zullen er ook veel zakelijke kansen verloren gaan. Zo is de voor a.s. maandag geplande bijeenkomst van de ASEAN (federatie van textielindustrie) verplaatst naar Singapore. Dit om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen.

Volgens de vicevoorzitter van de Thaise Kamer van Koophandel Phongsak Assakul zal het een jaar duren voordat het vertrouwen van het buitenland weer is herwonnen. Hij drong aan op snelle onderhandelingen om een eind te maken aan de politieke impasse.