Toerisme Thailand bereikt recordhoogte in 2015

Toeristen laten zich niet afschrikken.

De liggende Boeddha in Wat Pho te Bangkok is een van de meest populaire attracties van Thailand. Het aantal internationale toeristische aankomsten in Thailand heeft in 2015 een recordhoogte bereikt. Bijna 30 miljoen buitenlanders hebben het vorig jaar een bezoek gebracht aan het Koninkrijk. Het blijkt dat buitenlandse toeristen zich niet hebben laten afschrikken door de staat van beleg en de aanslag bij het Erawan heiligdom in het centrum van Bangkok. Dat Thailand door vakantiegangers vaak meermaals bezocht wordt blijkt uit het feit dat 60 t0t 70 procent van de reizigers terugkerende bezoekers zijn.

De meeste toeristen die in 2015 een bezoek brachten aan Thailand kwamen uit China (ongeveer 8 miljoen). Maleisië kwam met 3 miljoen op de tweede plek en Japan met 1,4 miljoen als derde.

Het toerisme is voor Thailand een belangrijke bron van inkomsten. Zo’n 10 procent van het BBP van Thailand komt uit het toerisme. Volgens het Thaise ministerie van toerisme zal het aantal buitenlandse toeristen in 2016 stijgen tot een nieuwe recordhoogte van 32 miljoen.

Waarom Thailand zo’n populair vakantieland is? Lees verder in ‘Op vakantie in en reizen naar Thailand’.