Toeristische attracties dichtbij metrostations Bangkok

 

Veel van de grote toeristische attracties in Bangkok liggen midden in de stad. Door de grote drukte kost het vaak best wat tijd om bij deze attracties te komen. Verschillende attracties, waaronder de Grand Palace, tempels, China town en grote winkelcentra, liggen echter in de buurt van een metrostation (MRT) en zijn op deze manier snel en makkelijk te bereiken. Hieronder een viertal metrostations in de buurt van belangrijke toeristische attracties in Bangkok.

Wat Mangkorn Station

Vanaf dit metrostation loop je makkelijk naar Wat Mangkorn Kamalawat, de grootste en belangrijkste Chinese boeddhistische tempel. Ook verschillende ouderwetse winkels en Street food verkopers op Yaowarat Road bevinden zich op loopafstand.

Sam Yot Station

Dit station dat ontworpen is in de kenmerkende kleuren van Chinees-Portugees ligt vlak bij de historische wijk Wang Burapha. Ook kun je vanaf hier een ontspannen wandeling langs de Chao Phraya rivier maken.

Sanam Chai Station

Enkele van de mooiste bezienswaardigheden uit het Rattanakosin tijdperk, zoals de Grand Palace en de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha, kunnen vanaf dit station bereikt worden. Ook de Pak Khlong Talat markt en het Museum Siam liggen vlakbij.

Itsaraphap Station

Vanuit dit station kun je Wang Lang Market verkennen, een heerlijke foodtour maken en genieten van de zonsondergang langs de oevers van de Chao Phraya rivier.