Top 10 beste steden van de wereld

Samengesteld door lezers Travel + Leisure.

Het invloedrijke reismagazine en reiswebsite Travel + Leisure heeft onlangs haar lijst ‘World’s Best Cities 2015’ gepubliceerd. Deze lijst geeft een overzicht van ‘werelds meest cultureel rijke bestemmingen. Lezers van Travel + Leisure werd gevraagd om steden te beoordelen en waarderen aan de hand van factoren als cultuur, eten, vriendelijkheid, winkels en bezienswaardigheden.

De eerste plaats in de lijst gaat naar de Japanse stad Kyoto, welke geprezen wordt vanwege zijn heiligdommen en historische wijk. Charleston (South Carolina) neemt de tweede plaats in en het Cambodjaanse Siem Raep de derde. De top 5 wordt verder aangevuld met de Italiaanse steden Florence en Rome.

Travel + Leisure is een van de meest gelezen reismagazines van de wereld. Het tijdschrift verschijnt 12 keer per jaar en telt ongeveer 7 miljoen lezers. De volledige lijst van de World’s Best Cities 2015 wordt gepubliceerd in de augustus editie.

Bangkok gerangschikt als zesde.

Bangkok is in deze lijst gerangschikt als zesde overall en derde in Azië. De Thaise hoofdstad is bij de lezers van Travel + Leisure vooral populair vanwege de drukte en het eten op straat en de mix van oude cultuur en moderne luxe. Een bezoek aan serene tempels en een rivier tour worden bij een bezoek aan Bangkok gezien als ‘must do’ ervaringen.

Het is niet de eerste keer dat Bangkok is opgenomen in de top 10 van ’s werelds beste steden. In de periode 2010 – 2013 stond ‘de stad der engelen’ steevast in deze top ranking. De terugkeer in de lijst toont het hernieuwde vertrouwen in Bangkok aan als een kwaliteit bestemming met een groot aantal activiteiten en bezienswaardigheden om van te genieten.

Top 10 overall ‘World’s Best Cities 2015’:

  1. Kyoto (Japan)
  2. Charleston (South Carolina)
  3. Siem Raep (Cambodja)
  4. Florence (Italië)
  5. Rome (Italië)
  6. Bangkok (Thailand)
  7. Krakow (Polen)
  8. Barcelona (Spanje)
  9. Cape Town (Zuid-Afrika)
  10. Jeruzalem (Israel)

Een volledig overzicht van de World’s Best Cities vind je op de website van Travel + Leisure.