Top 10 bestemmingen in Azië

Speciaal voor Azië reizigers die nog geen keuze hebben gemaakt.

Azië is voor reizigers al eeuwen lang een continent vol verwondering, avontuur en spiritualiteit. Reisgids Lonely Planet heeft onlangs zijn jaarlijkse lijst van topbestemmingen in Azië gepresenteerd, speciaal voor reizigers die de komende 12 maanden naar Azië willen gaan maar nog geen bestemming hebben kunnen vinden.

  1. Hokkaido, Japan. Een eiland aan het noordelijk uiteinde van Japan beroemd om het (poeder) skien en zijn hete bronnen. Maar het meest van allemaal zijn schoonheid, het hele jaar door.
  2. Shanghai, China. Shanghai is een combinatie van mode, cultuur en prachtige architectuur. Lonely Planet zegt: ‘Op zoek naar het centrum van het universum voor dit moment? Het is zeker Shanghai’.
  3. Jeonju, Zuid-Korea. Jeonju is een van Korea’s best bewaarde traditionele dorpen met honderden houten villa’s met sierlijk gedraaide daken en een intrigerend assortiment van musea, theehuizen en ambachtslieden.
  4. Con Dao Islands, Vietnam. Gezien zijn geïsoleerde ligging van het vaste land zijn de Con Dao Islands enigszins moeilijk te bereiken. Maar als je er bent zul je ervaren dat deze eilanden een verborgen juweeltje van Vietnam zijn.
  5. Hongkong, China. Hong Kong is een paradijs voor eten en winkelen. Lonely Planet erkend Hongkong voor zijn focus op haar natuurlijk erfgoed, in het bijzonder het door UNESCO aangewezen Geopark.
  6. Ipoh, Maleisië. Ipoh is de hoofdstad van de Maleisische deelstaat Perak, de poort naar de Cameron Highlands. Volgens Lonely Planet heeft de minder bekende ‘food-hoofdstad’ van Maleisië een nieuwe flair dankzij een oogst van nieuw ontstane boutique cafés in de historische wijk.
  7. Pemuteran, Indonesië. Pemuteran is een ‘laid-back’ strand bestemming voor liefhebbers van natuurschoon. Het heeft een dubbele baai van stranden in de buurt van Menjangan. Niet wachten tot iedereen komt.
  8. Trang Islands, Thailand. De Trang eilanden bieden enkele van de meest tropische eilanden van Thailand. Witte stranden, grote koraalriffen en een verbazingwekkend mariene leven waar je maanden zou kunnen verblijven.
  9. Meghalay, India. Meghalay dat ‘de verblijfplaats van wolken’ betekent, is een mooie staat in het noordoosten van India. Het biedt een overvloed aan mogelijkheden tot wandelen, klimmen, speleologie en raften.
  10. Taitung, Taiwan. Taitung is een stad gelegen aan de zuidoostkust van Taiwan en de thuisbasis van zeven Aboriginal etniciteiten. Begrenst door groene heuvels en de azuurblauwe Pacific is deze bakermat van de inheemse cultuur Taiwan’s geheime ‘wild card’.