Transfer kosten in 60 steden op een rijtje

Urban Transit Price Index.

Transfer kosten van en naar de luchthaven of van het trein- of busstation naar een hotel verschillen van land tot land of stad tot stad. Omdat nieuwe initiatieven zoals die Uber om ritten te delen steeds gebruikelijker worden, heb je als reiziger nu meer opties dan ooit te voren. Het in Berlijn gevestigde GoEuro heeft de prijzen op basis van een enkele reis over 10 kilometer met het openbaar vervoer, taxi, Uber of carsharing in 60 verschillende steden op een rijtje gezet. De resultaten worden gepresenteerd in de Urban Transit Price Index.

Bangkok 11e goedkoopste stad.

Geholpen door de laagste taxikosten in Azië, heeft Bangkok zich in Urban Transit Price Index gerangschikt als 11e meest betaalbare stad voor stedelijke transfers. De Bangkok BTS (Skytrain) en MRT (Metro) scoren slechts gemiddeld als het gaat om de kosten.

Volgens de Urban Transit Price Index heeft Bangkok de derde laagste gemiddelde taxikosten en zesde meest betaalbare Uber tarieven. Maar voor de prijzen van de BTS en MRT landde de hoofdstad op de 29e plaats. Het resultaat is een algemene ranking van de 11e plaats. In Bangkok ben je voor een openbaar vervoer transfer gemiddeld € 1,25 kwijt, voor een taxirit € 2,17 per 10 kilometer en voor een Uber rit € 4,63 per 10 kilometer.

Wil je meer weten over het openbaar vervoer in Bangkok? Lees dan verder op onze webpagina ‘Vervoer en Bangkok’.

 

Meer informatie en het volledige overzicht van de transfer kosten in 60 verschillende steden lees je op de website van GoEuro.