Trekking routes in Thailand

Suggesties van enkele prachtige trekking bestemmingen.

Ben je een serieuze wandelaar en op zoek naar een aantrekkelijke trekking bestemming? Thailand biedt vele prachtige trekking routes voor liefhebbers van het buitenleven. Hieronder geven we enkele suggesties van prachtige trekking bestemmingen in het avontuurlijke Thailand. De routes liggen in Nationale Parken waardoor in veel gevallen een speciale vergunning is vereist. Reis je met een (lokale) touroperator dan wordt dit in de regel door hen verzorgd. Maak je de trekking op eigen gelegenheid dan dien je dit zelf van te voren te regelen.

Mae Wong National Park

Halverwege Bangkok en Chiang Mai ligt het Mae Wong National Park. Dit zeer robuust en heuvelachtig park strekt zicht uit over de provincies Nakhon Sawan en Kamphaeng. De hoogte plek is de Mokoju en staat op 1.965 meter. Het pad naar de Mokoju is geopend tussen oktober en februari. Elke trekking groep mag vijf dagen en vier nachten in het park verblijven. Voor de trekking naar de Mokoju kun je eventueel ‘dragers’ inhuren.

Umphang jungletrek

Umphang, het meest zuidelijk district in de provincie Tak, is een schitterend trekking en jungle gebied. Je kunt hier genieten van avontuurlijke trekking routes en raften op de Tee Lor Su. Overnachten kun je eventueel in een dorp van de Karen, een bergvolk dat in het noorden van Thailand, Myanmar en Laos woont.

Chiang Dao National Park

Ben je op zoek naar een trekking locatie in de buurt van Chiang Mai, dan is de Doi Luang Chiang Dao een aanrader. Met een hoogte van 2.225 meter is dit een van de hoogste bergtoppen van Thailand. De berg is onderdeel van het Pha Daeng National Park, ook wel bekend als Chiang Dao National Park. De kalkstenen bergtoppen maken Chiang Dao een indrukwekkend gebied. De piek van Doi Luang Chiang Dao is een zeldzaam hoogland vol met bloemen, vogels en vlinders. De trekking naar de top is goed te doen als een twee-daagse trip.

Doi Phuka National Park

De regio van de provincie Nan is de thuisbasis van maar liefst zes Nationale parken. Het Doi Phuka National Park is het meest populair bij ‘trekkers’. Het park beschikt over vele natuurlijke hulpbronnen zoals rivieren, watervallen en grotten. De meest populaire trekking routes zijn de tochten naar de Phu Vae (1.837 meter) en de Phu Kha (1.980 meter).

Wil je meer weten over het landschap, fauna en flora in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Informatie over de natuur in Thailand’.