Twee kleuren rivier (Maenam Son Si) en prehistorische rotsschilderingen.

Maenam Son Si, het fuseren van twee rivieren.

In Khong Chiam, het meest oostelijk district van Thailand, speelt zich een bijzonder kleurrijk schouwspel af. Bij het gelijknamige plaatsje Khong Chiam bevindt zich de plek waar de bruin/rode Mekong rivier en de blauwe Mun rivier in elkaar samenvloeien. Vooral tijdens het regenseizoen als de rivieren in volle kracht hun twee kleuren in elkaar samen stuwen is de Maenam Son Si een bijzonder tafereel.

Vanaf Wat Khong Chiam is dit natuurlijke toneelspel goed waar te nemen. Achter deze tempel heb je namelijk een prachtig uitzicht over de twee gekleurde rivieren.

Mocht je de Maenam Son Si bezoeken blijf dan in Khong Chiam om hier ook de zonsopgang te aanschouwen. Als de dageraad breekt dan kleurt hier namelijk het eerste zonlicht de oppervlakte van Thailand. De eerste stralen van het zonlicht op het water van de Mekong rivier zijn hier namelijk een schitterende vertoning. Heel bijzonder!

Prehistorische rotsschilderingen in het Pha Taem National Park.

Op ca. 18 ten noorden van Khong Chiam ligt aan de oevers van de Mekong rivier het Pha Taem National Park. Pha Taem staat vooral bekend om zijn prachtige prehistorische rotsschilderingen welke meer dan 3000 jaar oud zijn. De 300 schilderingen in de kleuren rood en oker zijn gemaakt op een rotswand met een lengte van 170 meter. De onderwerpen omvatten o.a. menselijke figuren, dieren en jachttaferelen.

Vanaf de kliffen in het Pha Taem National Park heb je een fantastisch uitzicht over het rivierenlandschap van de Mekong en het bergachtige achterland van Laos.

Lees hier verder over Maenam Son Si en Pha Taem National Park & bekijk onze fotopresentatie.