Twintig museums in Bangkok voor minder dan 5 euro

‘Muse Pass’ geldig tot maart 2015.

De ‘Muse Pass’ is te koop bij de 20 deelnemende musea in Bangkok.Onlangs is een nieuwe museum pas geïntroduceerd waarmee je voor slechts THB 199 (ca. € 4,40) toegang hebt tot 20 musea in Bangkok en zijn buitenwijken. De ‘Muse Pass’ is bedoeld om zowel Thais als buitenlanders op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met diverse minder bekende musea in de Thaise hoofdstad. De museum pas is geldig tot maart 2015 en kan tot en met december 2014 gekocht worden bij de 20 deelnemende musea.

De 20 deelnemende musea in Bangkok:

 1. Museum Siam, een gloednieuwe ervaring en het eerste echte interactieve museum in Thailand. Het Museum Siam is een nieuw leercentrum middels het eindeloos stimuleren van creativiteit en innovatie.
 2. NSM Science Square, een life-time learning center gehuisvest bij Chamchuree Square in het centrum van Bangkok. Een plek waar gezinnen en jongeren een boeiende en plezierige tijd kunnen doorbrengen en de verrassende wereld van het dagelijks wetenschappelijk leven en zijn geavanceerde technologie kunnen ontdekken.
 3. Rattanakosin Exhibition Hall, een interactief leercentrum met state-of-the-art multimedia technologieën met informatie over de geschiedenis, kunst en cultuur uit het Rattanakosin tijdperk (1782 – 1932).
 4. Siam House of Bizarre Creatures, tentoonstelling van bizarre wezens en bijzondere dieren, bijvoorbeeld een tweekoppige schildpad, een kikker met een hoorn etc.
 5. Praisanee Yakarn, oorspronkelijk het gebouw van het eerste postkantoor in Thailand. De plek toont de geschiedenis van de post in Thailand en gaat terug naar de tijd van koning Rama V.
 6. Phaya Thai Palace, een nationaal historisch pand gebouwd in 1909 ten tijd van koning Rama V als tijdelijke Koninklijke residentie. Bewonder de gerestaureerde zalen, torentjes en filigraan paviljoens.
 7. Bangkok Folk’s  Museum, de voormalige residentie van de familie Surawadee welke werd gebouwd in 1937. Het museum geeft een duidelijk beeld van hoeveel invloed de westerse cultuur op Thailand heeft, voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.
 8. Sam Sen Nai Philatelic Museum, een belangrijke plek waar alle verhalen van de vroege Thaise post en postzegels zijn verzameld. De geschiedenis gaat terug naar de oorsprong van ’s werelds eerste postzegel in Engeland en vervolgens naar de dag van de introductie van de eerste postzegel in Thailand.
 9. Police Museum Parusakawan Palace, gehuisvest binnen de muren van Dusit Palace aan Ratchadamnoen Nok Road in het centrum van Bangkok. Het is een nieuw modern gebouw met twee verdiepingen met daarin een tentoonstelling van de evolutie van de Thaise politie vanaf de 16e eeuw.
 10. King Prajadhipok Museum, toont de Koninklijke regalia en persoonlijke bezittingen van Koning Prajadhipok (Rama VII). Je ziet foto’s, documenten en films met betrekking tot het leven van de koning en twee historische gebeurtenissen waarbij de koning een leidende rol heeft gespeeld, de revolutie van 1932 en de verlening van de eerste grondwet van Thailand.
 11. Thai Film Museum, gelegen in Salaya in Nakhon Pathom slechts 50 kilometer van Bangkok. Het museum geeft een uiteenzetting van de Thaise film uit het verleden tot het heden. Je kunt er onder andere een bezoek brengen aan verschillende ruimtes met allerlei filmapparatuur, een oud shooting studio en een kleine bioscoopzaal met houten banken.
 12. Science Museum, een fascinatie voor wetenschap en technologie. Een tentoonstelling met meer dan 250 hands-on exposities en modellen over wetenschap en technologie uit het dagelijks leven. Het interactieve concept van het Science Museum geeft zijn bezoekers een leuke leerervaring.
 13. Natural History Museum, geeft een beeld van de evolutie van het leven en de diversiteit van levende wezens, variërend van eencellige organismen tot het dierenrijk.
 14. Information Technology Museum, geeft inzicht in de basisprincipes van communicatie, computers, netwerken en informatie technologie. Verder ook een beeld van de technologische vooruitgang die de creativiteit van verbeelding van de jeugd in de richting van de toekomstige wereld inspireren.
 15. Siriraj Museum, een enorme compilatie van medische apparatuur en instrumenten, anatomische en  klinische monsters met inbegrip van belangrijke kunstvoorwerpen en archieven met betrekking tot de geschiedenis van de geneeskunde in Thailand. Deze collectie is verzameld door het Siriraj hospital, welke al meer dan 120 als een pionier functioneert in de moderne geneeskunde in Thailand.
 16. Taha PBS Museum, een leermiddel via state-of-the-art multimedia technologie op de rol en de invloed van de massamedia. Als  bezoekers zul je de geschiedenis leren van de publieke media via de ‘achteraf’ voorstelling van media evenementen uit het verleden.
 17. 3 Silapa Rattanakosin Resource Center (SSRU), leercentrum van de Thaise kunst en cultuur gehuisvest bij de Suan Sunandha Rajabhat University. Het unieke architectonische pand is beroemd als het oude paleis en is de bron van Koninklijke gerechten.
 18. Krungthai Art Gallery, een galerie met bekroonde kunstwerken gehuisvest in het voormalig hoofdgebouw van de Krungthai Bank (KTB).
 19. Ratchadamnoen Contemporary Art Center (RCAC), nieuw hedendaags kunst en cultuur centrum van Thailand in een vier verdiepingen tellend gebouw aan de Ratchadamnoen Klang Road . Kunstgalerie met werken van zowel Thaise als internationale kunstenaars.
 20. The Queen’s Gallery, een galerie met Thaise kunstwerken van nieuwe Thaise kunstenaars welke (nog) niet bekend zijn bij de samenleving en van vereerde senior kunstenaars.

Wil je meer weten over Bangkok? Lees dan verder op onze webpagina ‘Bangkok’. Hier vind je onder meer uitgebreide informatie over activiteiten en bezienswaardigheden, best beoordeelde hotels, vervoer, winkelen en uitgaan in Bangkok.