Ubon Ratchathani is sterk in ontwikkeling.

Springplank naar Laos, Cambodja en Vietnam.

De provincie Ubon Ratchathani ligt in het noordoosten van Thailand en vormt een lange grens met Laos. Op dit moment wordt er flink geïnvesteerd in de infrastructuur van Ubon Ratchathani en positioneert dit gebied zich steeds meer als een toeristische toegangspoort voor de regio Indochina. Het doel is om Ubon Ratchathani de belangrijkste springplank naar Laos, Cambodja en Vietnam te maken.

Voorbeeld van uitbreiding van de infrastructuur in Ubon Ratchathani zijn de nieuwe brug over de Mekong rivier en de nieuwe vierbaans snelweg welke via Ubon Ratchathani naar Laos en Vietnam voert. Via deze nieuwe snelweg zijn deze landen vanuit Thailand binnen een dag te bereizen.

Vliegveld Ubon Ratchathani wordt ‘International Airport’.

Het vliegveld van Ubon Ratchathani krijgt een upgrade en wordt van regionaal vliegveld omgedoopt tot Internationaal vliegveld. Het vliegveld wordt zodanig aangepast dat het ook geschikt is voor de superjumbo Airbus A380. Vliegmaatschappijen zijn bezig met het voorbereiden van rechtstreekse vluchten naar Chiang Mai en de omringende landen. Ook zijn ze van plan om de vluchtfrequentie tussen Ubon Ratchathani en Bangkok te vergroten. Thai Airways, Nok Air en Air Asia willen vanuit Bangkok dagelijks zeven vluchten naar Ubon Ratchathani uitvoeren.

Nieuwe toeristische bestemming in Thailand.

De privésector werkt op dit moment al hard samen met het bouwen van hotels, pensions en andere lange verblijfsaccommodaties. De Tourism Authority of Thailand (TAT) is intensief betrokken bij de ontwikkeling van Ubon Ratchathani als een nieuwe toeristische bestemming voor zowel internationale toeristen als de locale bevolking. De voorzitter van de Thailand Convention and Exhibition Bureau (TCEB) heeft aangekondigd dat zij campagne zullen gaan voeren om Ubon Ratchathani een MICE (Meetings, Incentives, Conventions, Exhibitions) stad te maken.