Uitbreiding Don Muang Airport Bangkok augustus afgerond

Sterke groei vanwege proliferatie budget vliegmaatschappijen.

De tweede passagiersterminal op Don Muang Airport, de tweede luchthaven van Bangkok, moet over zeven maanden klaar zijn voor commerciële exploitatie. Volgens de Airports of Thailand (AOT), de exploitant van de luchthaven, zal terminal 2 in augustus operationeel zijn.

Met de komst van terminal 2 zal de jaarlijkse capaciteit van Don Muang met 62% verhoogd worden tot 30 miljoen passagiers. De oude terminal is ontworpen voor een capaciteit van maximaal 18,5 miljoen passagiers. Vorig jaar verwerkte Don Muang echter al ruim 21,5 miljoen passagiers.

Don Muang Airport vooral hub voor budget vliegmaatschappijen.

Don Muang Airport, ook wel bekent als het oude vliegveld van Bangkok, dient vooral als hub voor de budget vliegmaatschappijen. Vanwege de betaalbare vliegtarieven en uitbreiding van de bestemmingen kiezen reizigers in Thailand meer en meer voor het vliegtuig.

Terminal 2 wordt een hedendaagse passagiersterminal met alle faciliteiten die voldoen aan de eisen van de hedendaagse luchtreiziger. Het zal gebruikt worden voor binnenlandse vluchten, terwijl terminal 1 zal dienen voor internationale (vooral regionale) passagiers.

 

Wil je meer weten over het reizen per vliegtuig in Thailand? Lees dan verder op onze pagina ‘Per vliegtuig reizen door Thailand’.