Update overstromingen toeristen Thailand

Meeste belangrijkste populaire bestemmingen in Thailand niet getroffen.

De afgelopen weken hebben seizoensgebonden regens, die zwaarder zijn dan normaal, geleid tot grootschalige overstromingen in Thailand. Hoewel de overstromingen ook invloed hebben op het toerisme zijn de meeste belangrijke populaire bestemmingen en bezienswaardigheden in Thailand echter niet getroffen door de overstromingen. De overstromingen in Thailand hebben voornamelijk betrekking op de provincies in centraal Thailand en enkele provincies in het noorden en noordoosten van Thailand. Provincies in het zuiden van Thailand zijn niet getroffen door overstromingen.

Ayutthaya helemaal onder water. Bangkok houdt het droog. 

De enige grote toeristische bestemming die op grote schaal is getroffen door overstromingen is Ayutthaya. Het door overstromingen bedreigde Bangkok zal het waarschijnlijk wel droog houden. Veel water dat vanuit het noorden en noordoosten van Thailand richting het zuiden (en dus ook Bangkok) is gestroomd heeft zijn weg vanuit het overstroomde centraal Thailand naar de Golf van Thailand gevonden. Andere belangrijke toeristische bestemmingen in Thailand zoals Chiang Mai, Chiang Ria, Lampang, Sukhothai, Kanchanaburi, Ratchaburi, Pattaya, Koh Chang, Rayong, Hua Hin, Phuket, Krabi, Trang, Koh Samui, en alle provincies in het zuiden van Thailand hebben nu weer te maken met normale weersomstandigheden.

Ga je naar noord Thailand? Neem dan het vliegtuig.

Alle vliegvelden van Thailand, met inbegrip van Suvarnabhumi International Airport in Bangkok, zijn niet getroffen door de overstromingen en draaien volgens schema. Toeristische bestemmingen in het noorden van Thailand zoals Chiang Mai, Chiang Rai en Sukhothai zijn het best per vliegtuig te bereiken. Vele (snel)wegen en spoorwegen in centraal Thailand zijn vanwege de overstromingen gestremd. Provincies in het zuiden en oosten van Thailand zijn gewoon per weg of spoor bereikbaar.

Raadplegen van de laatste weersvoorspellingen Thailand.

Ben je van plan om naar de door overstromingen getroffen provincies in Thailand te reizen, dan word je geadviseerd om de laatste weersvoorspellingen van je bestemming te raadplegen en eventuele afspraken met vervoerders van je reis te bevestigen. Om de locale weersomstandigheden in Thailand te controleren kun je via nummer 1672 telefonisch contact opnemen met de TAT (Tourism Authority Thailand). De actuele weersomstandigheden in Thailand kun je ook vinden op de website van het Thailand Meteorological Department.