Vanuit Koh Samui een paar dagen naar een nabijgelegen eiland

Relax verblijf, met goede lokale eetgelegenheden en duik faciliteiten.

Veel reizigers die hun vakantie vieren op Koh Samui willen daarnaast ook graag nog een paar dagen doorbrengen op een nabijgelegen eiland. Ben je op zoek naar een relax verblijf, goede lokale eetgelegenheden en geschikte duik- of snorkelfaciliteiten, dan zijn de eilanden Koh Phangan en Koh Tao een prima optie. Beide eilanden liggen relatief dicht bij Koh Samui, maar zijn desondanks alle drie  zeer verschillend van elkaar.

Koh Phagnan en Koh Tao zijn makkelijk bereikbaar.

Zowel Koh Phangan als Koh Tao zijn vanuit Koh Samui gemakkelijk bereikbaar met de veerboten die de gehele dag op en neer pendelen. De reis van Koh Samui naar Koh Phangan duurt met de hoge snelheid catamaran slechts een luttele 20 minuten. Met de gewone veerboot duurt de oversteek een uur. Om van Koh Samui naar Koh Tao te komen duurt twee uur. Dit omdat de veerboten naar Koh Tao verplicht zijn in Koh Phangan te stoppen voor een drop-off en pick-up van de Koh Phangan passagiers.

Koh Tao biedt de beste duikfaciliteiten.

Wil je in de Samui regio gaan duiken dan is Koh Tao de beste optie. Dit omdat het eiland zeer op duiken is georiënteerd en er verschillende duikscholen gevestigd zijn. Koh Tao beschikt over vele stranden, sommige dicht bij de stad en anderen afgelegen en rustig. Hoewel Koh Phangan beroemd en berucht is vanwege de volle-maan feesten biedt ook dit eiland rustige strand gebieden die verborgen en verspreid liggen over het hele eiland.

Lokale bevolking wijst je graag de weg naar de beste lokale restaurantjes.

Als je op zoek bent naar de lokale keuken ga dan naar de plaatsen waar de lokale bevolking woont. De beste lokale eetgelegenheden vind je waarschijnlijk op Koh Samui zelf, daar er op het eiland veel dorpjes liggen met goede restaurantjes. Vraag de lokale bevolking naar hun aanbeveling en je zult merken dat ze je graag van dienst zijn. Koh Phangan heeft minder lokale eetgelegenheden en deze bevinden zich in en rond Thong Sala, de belangrijkste plaats op het eiland en gelegen in de buurt van de veerboot pier. Koh Tao is qua lokale eetgelegenheden wel vergelijkbaar met Koh Phangan. Het eiland wordt de laatste jaren steeds meer gedomineerd door de internationale keuken ten koste van het lokale voedsel. Het merendeel van de restaurantjes op Koh Tao zijn gelegen in en rondom de plaatsen Mae Haad en Sai Ree.

Wil je meer weten over Koh Samui? Uitgebreide informatie over Koh Samui en de Samui archipel lees je op onze webpagina ‘Koh Samui’.