Hoe verder met Thailand na het overlijden van koning Bhumibol?

Een dag na zijn overlijden.

Koning Bhumibol overleed gisteren op 88 jarige leeftijd. De populaire monarch, die al sinds 1946 op de troon zat, was een vaderfiguur voor de Thaise bevolking en werd in het land vereerd als een halfgod. Voor vandaag is een nationale vrije dag afgekondigd zodat alle Thai kunnen rouwen om zijn dood. Het land is in shock en de grote vraag is: ‘Hoe moet het nu verder met Thailand‘?

Lees hier het opinieblog van de Belgische journalist Jos de Greef.

 

Aangepast reisadvies Thailand

Meteen na het overlijden van koning Bhumibol werd het reisadvies voor Thailand aangepast door het ministerie van Buitenlandse Zaken:

  • Op 13 oktober 2016 is de koning van Thailand overleden. Er volgt een lange periode van rouw waarin veel sociale activiteiten zullen worden beperkt. Feestelijke activiteiten zullen in deze periode niet zijn toegestaan. Houd er rekening mee dat uitgaansgelegenheden voor een bepaalde periode worden gesloten.
  • Respecteer de lokale gebruiken en de beperkingen die door de autoriteiten aan het sociale leven worden opgelegd. Deze zullen strikt worden gehandhaafd. Vermijd kritische uitspraken of discussies over het Koningshuis.
  • Mogelijk worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Zorg dat u zich altijd kunt identificeren.
  • Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen via de lokale media. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Bron: Rijksoverheid.nl