Verdubbeling aantal toeristen naar Thailand.

De TAT wil in 2015 30 miljoen buitenlandse toeristen naar Thailand halen.30 miljoen buitenlandse toeristen in 2015.

De TAT (Tourism Authority of Thailand) heeft zich het doel gesteld om er voor te zorgen dat het aantal buitenlandse toeristen dat naar Thailand komt in 2015 is verdubbeld tot 30 miljoen. Dit heeft Prakit Phiriyakiat, adjunct directeur marketing communicatie TAT, bekend gemaakt tijdens de presentatie van haar nieuwste marketing campagne‘The Miracle Years of Amazing Thailand’. Voor 2012 zal het aantal buitenlandse toeristen in Thailand al stijgen naar 19 miljoen. Ten opzichte van de prognose van 17 miljoen zijn dat er 2 miljoen meer.

Stimuleringsmaatregelen regering Yingluck Shinawatra.

Om de verdubbeling van het aantal buitenlandse toeristen naar Thailand te bewerkstelligen zal de TAT gaan samenwerken met particuliere organisaties als de Raad voor Toerisme in Thailand. Men gaat zich hierbij richten op minstens 7 grote evenementen zoals formule één, de Football League in het Verenigd Koninkrijk, Thailand Golf Open en Australian Open.

De nieuwe regering van Thailand heeft i aangekondigd dat zij het ambitieuze doel van de TAT zullen ondersteunen. Zo wil men de visumkosten voor bepaalde landen afschaffen en een fiscale aftrek invoeren om het locale vervoer in Thailand te stimuleren.