Verscherpte maatregelen tijdens Songkran in Thailand

Thailand wil minder verkeersongevallen en slachtoffers.

Elk jaar zijn er in Thailand tijdens het Songkran, het traditionele Thaise Nieuwjaar, veel verkeersongevallen en slachtoffers te betreuren. Om het aantal verkeersslachtoffers tijdens het komend Songkran te verminderen heeft het Thaise ministerie van Binnenlandse een aantal verscherpte maatregelen en richtlijnen vaststelt. Het komend Songkran vindt plaats van 11 tot 17 april.

Zo zal er tijdens het Songkran een verbod komen op het gooien van water vanaf rijdende pick-up trucks. Tijdens de onstuimige dagen van Songkran, dat in het teken staat van het gooien van water, worden vanaf rijdende pick-up trucks veel watergevechten gehouden. Hierdoor ontstaan veel verkeersongevallen. De Thaise politie zal tijdens het Songkran strenge wegcontroles gaan uitvoeren. Zo zal er streng gecontroleerd worden op overbelaste voertuigen en het rijden onder invloed. Ook zullen er in Bangkok en andere belangrijke provincies van Thailand alcohol vrije gebieden worden aangewezen. Binnen deze gebieden is de verkoop en consumptie van alcoholische dranken strikt verboden.

Wil je meer weten over het Songkran feest in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Songkran, Water Festival in Thailand’.