Vettel en Schumacher in Race of Champions Thailand

Editie 2012 op 16 en 17 december in Rajamangala National Stadium te Bangkok.

Tijdens de jaarlijkse Race of Champions strijden ‘s werelds beste coureurs, o.a. uit de Formula One, World Rally Championship en Nescar, tegen elkaar in identieke auto’s op locaties over de hele wereld. Thailand heeft de eer om met ingang van dit jaar gedurende twee opeenvolgende jaren de Race of Champions te mogen organiseren. Tijdens het tweedaagse evenement, dat in 2012 gehouden wordt op 16 en 17 december in het Rajamangala National Stadium te Bangkok, zullen o.a. de Formula One sterren Sebastian Vettel en Michael Schumacher aan de start verschijnen.

Het Rajamangala National Stadium te Bangkok, de locatie waar de Race of Champions verreden zullen worden, zal tijdelijk veranderen in een race circuit waar 50.000 autosportliefhebbers kunnen kijken naar auto’s die een topsnelheid bereiken van tussen de 200 en 300km/ph. Om kijkers uit Europa te trekken worden de wedstrijden in de avond gereden.

Race of Champions voor Thailand voorportaal Formula One wedstrijd.

De Race of Champions is voor Thailand een voorportaal om in de toekomst een Formula One wedstrijd te mogen organiseren. Volgens Kanokphand Chalakasem, voorzitter van de Sport Authority of Thailand, verlopen de gesprekken hierover met Bernie Ecclestone (Formula One) voortvarend. Kanokphand verwacht dat Thailand vanaf 2014 een eigen Grand Prix zal mogen organiseren. De plannen en begroting voor de bouw een nieuw F1 circuit in Thailand voor 100.000 toeschouwers is bijna afgerond en zal binnenkort gepresenteerd worden.

Meer over de Race of Champions in Thailand lees je op de website van dit evenement.