Vieren ze in Thailand Pasen?

Minder dan 1% van de Thaise bevolking is christen.

De meerderheid van de Thaise bevolking, ongeveer 95%, is Boeddhist en de op een na grootste religieuze groep zijn de moslims (ongeveer 4%). Met minder dan 1% christen is het geen verrassing te ontdekken dat in Thailand Pasen niet op grote schaal gevierd wordt. Dat Pasen er niet omvangrijk wordt gevierd betekend echter niet dat Pasen in Thailand volledig genegeerd wordt.

Er zijn in Thailand een aantal christelijke kerken met als meest bekend de Santa Cruz kerk in Bangkok en de kathedraal in Chantaburi. Toe te voegen aan de lokale bevolking van christenen in Thailand zijn een combinatie van expat werknemers en gepensioneerde buitenlanders. In tegenstelling tot Kerstmis in Thailand moeten de commerciële aspecten van Pasen er nog toe slaan. In sommige geselecteerde winkels in de grotere winkelcentra vind je in toenemende mate paashazen en chocolade paaseieren.

Veel buitenlandse ambassades en consulaten met Pasen gesloten.

In vele Europese landen is de paasvakantie een van de drukste reisperiodes van het jaar. Thailand is van oudsher een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar de Paas-zon. Diverse hotels organiseren tijdens de paasperiode voor hun gasten speciale evenementen. Als je Thailand bezoekt met Pasen hou er dan rekening mee dat, hoewel het geen officiële feestdag is in Thailand, veel buitenlandse ambassades en consulaten in Bangkok gesloten zijn.

Wil je meer weten over de Thaise bevolking? Lees dan verder op onze webpagina ‘Informatie over de bevolking van Thailand en zijn cultuur’.