Vijf attracties in Thailand om toe te voegen aan je reisschema

Iedereen kent wel de meest populaire toeristische attracties van Thailand zoals: Het Grand Palace in Bangkok, tempels in Chiang Mai, ‘The Beach’ van Koh Phi Phi en de The Full Moon Party op Koh Pha Ngan. Maar het Koninkrijk Thailand biedt zoveel meer dat, met interessante en mooie steden, parken en attracties verspreid over het hele land. Hieronder bieden wij je een vijftal interessante attracties om toe te voegen aan je Thailand reisschema:

Isaan

De vele rijstvelden in de Isaan geven een beeld van het ‘oude Thailand’. Het noordoosten van Thailand, ook wel de Isaan genoemd, is grotendeels onontgonnen gebied als het gaat om toerisme. In tegenstelling tot de eilanden en zelfs het noordwesten van Thailand is de Isaan een meer ongerepte plek. Het is iets van een culturele smeltkroes met invloeden uit Thailand, Cambodja en Laos. Het eten en de lokale taal weerspiegelen sterk de cultuur van Laos en je zult ook merken dat in dit deel van Thailand de Cambodjaanse Khmer taal wordt gesproken. Lonely Planet beschrijft de Isaan, met zijn rijstvelden, landbouw buffels en ongeschonden stukken land, als een plek welke het ‘oude Thailand’ biedt. Ondanks dat de Isaan een meer afgelegen regio is gaan er tal van vlucht, trein- en busroutes naar dit deel van Thailand.

Meer over de Isaan lees je in ‘Isaan, ontsnappen aan de bekende toeristische bestemmingen in Thailand‘.

Olifanten behoren tot de bewoners van het Khao Yai National Park.Khao Yai National Park

Vergeet tijdens het verkennen van de Isaan niet te stoppen bij het Khao Yai National Park. Het Khao Yai National Park was het eerste nationale park van Thailand en is opgenomen als UNESCO werelderfgoed. Het park beschikt over een ongelooflijk landschap en natuur. Je kunt er een scooter of motorfiets huren om op eigen gelegenheid door het park te rijden. Maar je kunt ook deelnemen aan een guided tour om de apen, olifanten en andere Khao Yai bewoners te bezoeken.

Kanchanaburi

De meeste bekende attractie van Kanchanaburi is de Bridge on the River Kwai, Kanchanaburi heeft een prachtige natuurlijke omgeving.vooral bekende vanwege de film met dezelfde naam. De brug werd, als onderdeel van een bevoorradingsroute tussen Thailand en Birma (Myanmar), gebouwd in de tweede wereldoorlog tijdens de Japanse bezetting. Voor de werkzaamheden werden geallieerde krijgsgevangenen en dwangarbeiders ingezet. Dit stukje geschiedenis is gewaard gebleven door de brug zelf, musea en erebegraafplaatsen. Afgezien van deze historische betekenis is Kanchanaburi ook een geweldige plek om olifanten te zien, een jungle trekking te ondernemen of gewoon te genieten van zijn prachtige natuurlijke omgeving.

Meer over Kanchanaburi lees in in ‘Kanchanaburi – River Kwai Bridge – Death Railway‘.

Gouden Driehoek

In de Gouden Driehoek komen Thailand, Laos en Birma (Myanmar) samen.Hoewel de Gouden Driehoek de laatste jaren steeds meer een toeristische attractie is geworden is dit grensgebied tussen Thailand, Laos en Birma (Myanmar) nog steeds een waardevolle plek om te bezoeken. Als een van de meest productieve opium producerende gebieden in de wereld, biedt de Gouden Driehoek je de kans om te leren over de historische betekenis van de handel in opium en het blijvend effect dat dit heeft op mensen, politiek economie. Vanuit Chiang Mai kun je de reis naar de Gouden Driehoek maken in een dag als onderdeel van een pakketreis. Vaak maakt een dergelijke reis ook een stop bij warmwaterbronnen en bergstammen. Maar als je de reis naar de Gouden Driehoek meer op je gemak wilt maken kun je ook de bus nemen naar Mae Sai of Chiang Rai en vanaf daar een songtaew of privétaxi nemen. Vergeet in de Gouden Driehoek niet een bezoek te brengen aan het Hall of Opium museum, dat wordt geprezen als een van de beste musea in Thailand. Het museum is een grondige informatieve ervaring.

Meer over de Gouden Driehoek lees je in ‘Golden Triangle, mysterieus en berucht‘.

Mae Hong Son Loop

De Mae Hong Son Loop voert door het bergachtig gebied van noordwest Thailand.De Mae Hong Son Loop is een reisroute door de provincie Mae Hong Son gelegen in het noordwesten van Thailand. Je zult genieten van de cultuur, mensen en verbazingwekkende schoonheid van dit stukje Thailand. Het duurt enkele dagen om de hele ‘loop’ te zien. Het makkelijkst doe je dit per (huur)auto of scooter/motorfiets. Maar je kunt ook met de bus van stad tot stad reizen. Degenen die voor de eerste keer Thailand bezoeken moeten sterk overwegen om de bus te nemen of een auto met chauffeur te huren. De Mae Hong Son Loop voert door een bergachtig gebied en biedt tal van bezienswaardigheden zoals tempels, warmwaterbronnen, dorpen en watervallen. De route brengt je naar plaatsen zoals Doi Inthanon, met 2596m de hoogste berg van Thailand, het drop Mae Sariang en de backpacker oase Pai.

Meer over de Mae Hong Son Loop lees je in ‘Van Chiang Mai via Pai en Soppong naar Mae Hong Son‘.

 

Wil je meer weten over bekende en onbekende attracties of bestemmingen in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Op vakantie in en reizen naar Thailand’.