Vijf gerechten die je echt moet proberen in Thailand

Wie naar Thailand gaat, weet dat het een paradijs is voor liefhebbers van lekker eten. Het eten maakt, net zoals het geloof, een groot deel uit van het leven van de inwoners van Thailand. Zo zijn er honderden heerlijke gerechten die je uit kunt proberen. Deze gerechten kan je onder andere vinden in de bekende ‘night markets’, street food tentjes en kleine restaurants. Bij elkaar zorgen ze ervoor dat er altijd wel wat te eten is in Thailand. Hieronder zijn een paar gerechten uitgelicht waarvan we denken dat je die echt moet proeven!

 

Pad Thai

Een van de meest bekende gerechten van Thailand is pad thai. Als je naar Thailand gaat dan, kan het niet anders dan dat je dit gerecht tegenkomt. Het recept voor pad thai bestaat uit rijstnoedels, knapperige taugé, frisse wortels, krokante pinda’s, roergebakken ei en wat lente-ui. Soms zitten er nog wat chilivlokjes doorheen, samen met limoensap. Met deze ingrediënten smaakt de pad thai lekker pitting. En wanneer je er nog een paar garnalen bij doet, is het helemaal perfect.

Saté Kai

Dit gerecht is zo populair dat bijna iedereen de saté kai heeft geprobeerd. Simpel gezegd bestaat dit gerecht uit kip met satésaus. Soms heb je ook een variant met pittige satésaus, waardoor de smaak van de kip nog meer tot zijn recht kom. De saté kai past perfect bij een rijsttafel en het is zeker een aanrader voor degenen die het nog niet hebben geprobeerd. Want wie lust er nou geen kipsaté met rijst en groente?

Massaman Curry

Ook massaman curry is een zeer bekend gerecht dat afkomstig is van het zuiden van Thailand. Massaman curry is een zoetzure curry die er oranjebruin uit ziet. De naam is afkomstig van het woord ‘Musulman’ dat moslim betekent. Dit komt doordat het zuiden van Thailand vooral islamitisch is. Een van de belangrijkste ingrediënten in deze curry is aardappel. Vooral hier in Nederland vinden we deze curry heerlijk! Daarnaast zit er ook vaak kip, rundvlees, eend of tofu in het gerecht. Wat er zeker in moet zitten is kokosmelk en pinda’s. Dan heb je een heerlijke massaman curry, waarvan je kunt genieten.

 

Tom Kha Kai

Tom kha kai is de bekendste soep van Thailand. Tom staat voor gekookt of gesudderd, Kha staat voor laoswortel en Kai betekent kip. Dit gerecht bestaat voor de rest nog uit kokosmelk, citroengras, rode peper, gember, bamboescheuten en champignons. Tom kha kai zorgt ervoor dat je de authentieke smaak van Thailand kan proeven wanneer je deze soep eet. De soep is romig en is niet te pittig.

Khao Niaow Ma Muang

Khao Niaow Ma muang is een zoet, kleverig en onweerstaanbaar lekker Thais gerecht. Een andere naam voor dit gerecht is mango sticky rice. Dit is een heerlijk Thaise toetje dat je vaak als streetfood kunt vinden. Het gerecht bestaat, zoals je al zou verwachten, uit kleefrijst die gekookt is in een siroop van kokosmelk en suiker. Daarna wordt het samen met mango en sesamzaad geserveerd. Dit is echt een heerlijk toetje dat je moet proberen.