Drie tempels die je niet mag missen in Bangkok!

Wanneer je naar Thailand op vakantie gaat zal je naast prachtige stranden en bijzondere natuur waarschijnlijk ook meerdere tempels bezoeken. Deze tempels worden veelal ‘Wat’ genoemd. Boeddhistische tempels vind je in Thailand niet alleen in het veel bezochte maar kleine Sukhothai of het noordelijke Chiang Mai. Ook in Bangkok vind je vele tempels die je tijdens een reis door Thailand eigenlijk niet mag missen. De mooiste drie tempels in Bangkok hebben wij hier voor je verzameld:

De liggende Boeddha in Wat Pho

De boeddhistische tempel Wat Pho vind je dichtbij het Koninklijk Paleis van Bangkok. De officiële benaming van Wat Pho is Wat Phra Chetuphon Wimonmangklaram Ratwonmahawihan. Wat Pho is met name bekend vanwege de grote liggende Boeddha die je in de tempel vindt. Deze Boeddha is vrijwel geheel goud gekleurd. Daarnaast is deze tempel ook zo druk bezocht omdat het de grootste en oudste tempel in de hoofdstad is. Zo vind je er in totaal meer dan duizend Boeddha beelden en is de tempel tienduizenden vierkanten meters groot.

De gouden Boeddha in Wat Traimit

Wie van Boeddha beelden houdt is in Wat Traimit ook op de juiste plek. In de Boeddhistsche tempel Wat Traimit vind je namelijk een massief gouden Boeddhabeeld. Er wordt zelfs gezegd dat dit beeld werelds grootste massief gouden beeld is. Wat Traimit is naast haar zittende Boeddha ook een bezienswaardigheid die je niet mag missen vanwege haar bouwmateriaal. Zo is de tempel van stralend wit marmer gemaakt.

Het Boeddhistisch tempelcomplex Wat Arun

Wat Arun bestaat niet uit één tempel, maar is een tempelcomplex. Wat Arun is met name zo mooi vanwege haar pagodes. Deze pagodes lijken op torens en hebben verschillende verdiepingen. De grootste pagode van Wat Arun is zelfs 79 meter hoog en is dan ook een opvallende verschijning. Niet alleen de grootte maakt Wat Arun tot een bezienswaardigheid die je in Bangkok niet mag missen, ook wanneer je de met kleurrijke steentjes belegde pagodes van dichtbij bekijkt zie je waarom dit tempelcomplex zo bijzonder is.

Bezoek ook Ayutthaya nabij Bangkok

Wanneer je een echte cultuurliefhebber bent is het ook zeker aan te raden om Ayutthaya te bezoeken. Je vindt Ayutthaya dichtbij Bangkok en dit voormalige koninkrijk is gevuld met indrukwekkende tempels en Boeddhabeelden. Huur in Ayutthaya een fiets en maak je eigenlijk tempelroute langs de mooie bezienswaardigheden die je in dit historische gebied vindt. Zoals Wat Phra Mahatat, Wat Ratburana en Wat Phra Si Sanphet.