Vijfde Mekong friendship bridge tussen Thailand en Laos

Stimuleren van handel en toerisme.

De regeringen van zowel Thailand als Laos zijn onlangs in principe overeengekomen om een vijfde Thai-Lao Friendship Bridge over de Mekong rivier te gaan bouwen. De nieuwe brug moet de provincie Bueng Kan in Thailand gaan verbinden met de provincie Bolikhamxai in Laos. De bouw van de vijfde Thai-Lao Friendship Bridge, welke wordt aangelegd om de handel en het toerisme te stimuleren, zal binnen drie jaar moeten starten.

Via de nieuwe brug reis je in Bolikhamxai over de Lao National Highway 8 naar Nge (Vietnam). Gezien de afstand van zo’n 150 km zal dit traject de kortste transportroute zijn voor het vervoer van goederen en personen tussen Thailand en Vietnam.

Waar liggen de andere vier Thai-Lao Friendship bruggen?

Op dit moment zijn er drie Thai-Lao Friendship bruggen operationeel, een vierde brug is in aanbouw. De eerste Thai-Lao Friendship Bridge verbindt de provincie Nong Khai (Thailand) met Vientiane in Laos en de tweede verbindt de provincie Mukdahan (Thailand) met de provincie Savannakhet (Laos). De derde Thai-Lao Friendship Bridge verbindt de noordoostelijke Thaise provincie Nakhon Phanom met de Laotiaanse provincie Khammouan. Een vierde brug, welke Chiang Kong in de provincie Chiang Rai zal gaan verbinden met de provincie Bokeo in Laos, is in aanbouw en zal volgend jaar geopend worden.