Vijfjarig MICE Masterplan voor Chiang Mai

Uitvoering gebeurt in drie fasen.

In het kader van de verdere ontwikkeling van Chiang Mai tot MICE bestemming heeft The Thailand Convention & Exhibition Bureau (TCEB) een verdrag gesloten met de nationale en locale overheden in Thailand en diverse particuliere organisaties. Middels een vijfjarig MICE (Meeting, Icentive, Convention, Exhibiton) masterplan wil men het profiel van de stad Chiang Mai als MICE bestemming voor zowel Thailand als de ASEAN verder verhogen.

De samenwerking bij het opzetten van de ontwikkeling van Chiang Mai als MICE bestemming is vooral gericht op het delen van kennis en verbetering van de standaard service van hotels, restaurants, vergader- en congresfaciliteiten en reisbestemmingen. Dit om hulp bij handel en investeringen op de lange termijn te verhogen en te stimuleren.

Het masterplan ter ontwikkeling van Chiang Mai tot MICE bestemming wordt uitgevoerd in drie fasen:

Fase 1 (2014)

In deze fase worden de doelstellingen van alle betrokken instanties tot elkaar gebracht en worden verbeteringen aan de infrastructuur aangebracht. Daarnaast zullen er diverse voorlichtingscampagnes worden geïntroduceerd.

Fase 2 (2015-2016)

Promotie en activiteiten welke de zakelijke en economische groei van Chiang Mai moeten bevorderen. Daarbij zal een balans gerealiseerd moeten worden tussen de zakelijke en culturele ontwikkeling.

Fase 3 (2017-2018)

Chiang Mai zal worden gepresenteerd als een wereldwijde MICE stad met het vermogen te kunnen omgaan met mega-evenementen.

Wil je meer weten over de stad Chiang Mai? Op de website van Thailandtotaal vind je op de pagina ‘Chiang Mai’ uitgebreide informatie over deze Roos van het Noorden.