Vraag naar condo’s in Thailand zal blijven

Toename van grond- en bouwprijzen.

De groei van de vraag naar het kopen van een condo (appartement) in Thailand zal de komende jaren blijven bestaan, zeker als de rente gunstig is. Dit zegt de Business Development for Raimon Land (PCL) in haar verslag betreffende de ‘condominium focus’ gebaseerd op de periode van de tweede helft van 2012 en de eerste helft van 2013. Vooral in de steden zijn de grond- en bouwprijzen toegenomen waardoor veel condominium projecten zijn verschoven naar de rand van de stad.

Ontwikkeling van de condo markten in Bangkok en Pattaya.

In Bangkok hebben vooral de gebieden in de buurt van de BTS (Skytrain) vele nieuwe condominium projecten aangetrokken. De startprijzen van de condo eenheden beginnen hier bij THB 100.000 (ca. € 2.500) per m². 70% van de aangeboden units bestaat uit 1-slaapkamer appartementen. In Pattaya, een andere belangrijke condo markt in Thailand, heeft vooral de stijging van de grondprijs geleid tot een algemene stijging van de condoprijs naar gemiddeld THB 71.357 (ca. € 1700) per m². Ondanks de toenemende grondschaarste richten de projectontwikkelaars nog steeds op gebieden met uitzicht op zee. De belangrijkste kopers hier zijn op dit moment zijn nog steeds Thai die op zoek zijn naar een tweede huis en buitenlanders uit Japan, China, Rusland en India.

Opkomende condo markten in Thailand.

Momenteel zijn Bangkok en Pattaya nog steeds de belangrijkste condo-markten in Thailand. Maar ook in andere Thaise steden is de condominium markt sterk in ontwikkeling. Met name Chiang Mai en Hua Hin worden algemeen gezien als opkomende markten voor condominium projecten in Thailand.