Waar in Thailand genieten van een korte yoga pauze?

Combinatie van zon, zee en yoga.

Een toenemende groep vakantiegangers voelen de behoefte om een paradijselijke vakantie te combineren met een retrait om lichaam en geest weer in balans te brengen. Een combinatie van zon, zee en yoga is een mogelijkheid om deze behoefte te realiseren. Thailand kent vele resorts die programma’s aanbieden van yogalessen, gezondheid- en wellness behandelingen. Vaak kun je ook kiezen voor een combinatie van deze programma’s.

Suggestie van yoga plaatsen in Thailand

Ben je in Thailand op zoek naar een yoga vakantie met de combinatie zon, zee en yoga, dan zijn drie eilanden hierbij een aanrader: Koh Samui, Koh Pha Ngan en Koh Tao. Alle drie de eilanden behoren tot de Samui archipel en liggen in de Golf van Thailand. Welke eiland je neemt hangt veel af van je persoonlijke behoeften en verwachtingen.

Koh Samui

Koh Samui is het meest ontwikkelde eiland met de beste weg verbindingen over het eiland en directe vluchten naar Bangkok en een paar andere bestemmingen in Azië. Samahita Yoga is hier een gerenommeerd centrum dat verschillende yoga programma’s aanbiedt in Ashtanga stijl, een vloeiende en energieke yoga stijl. Er zijn op Koh Samui ook een groeiend aantal hotels en resorts met gespecialiseerde healthclubs zoals Absolute Sanctuary, Bikram Yoga, It’s Yoga Thailand en Kamalaya. Verder kent het eiland nog diverse kleine yoga studio’s en freelance yoga instructeurs.

Koh Pha Ngan

Koh Pha Ngan is een redelijk groot eiland, maar minder ontwikkeld qua wegen en vervoer dan Koh Samui. Het eiland is vooral bekend vanwege de beruchte Full Moon Party. Het grootste deel van de yoga plaatsen zijn echter ver verwijderd van het plaatselijke party geweld. Het meest bekende yoga resort op Koh Pha Ngan is The Sanctuary. Andere goede keuzes zijn Yoga Retreat, Blue Horizon, Monte Vista, Agama Yoga en Ashtanga Yoga Koh Pha Ngan.

Koh Tao

Koh Tao staat vooral bekend om zijn duikscholen en tot een decennium geleden
had niemand hier gehoord van een yoga centrum. Vandaag de dag zijn er op het eiland een aantal duikscholen die tevens
yoga activiteiten verzorgen. Daarnaast liggen er ook een aantal yoga centra zoals Shambala Yoga Centre in het Blue Wind Resort  gelegen op Sairee Beach, het grootste en belangrijkste strand van Koh Tao. Een ander yoga centrum op Sairee Beach is Grounded Yoga. Voor Yoga op de meer afgelegen stranden van Koh Tao kun je terecht bij The Heaven in Chalok Ban Kao of Baan Talay in Ao Luek Bay.