Waar vind je in Bangkok de beste straat eet-kraampjes?

Het eten op straat is vaak van uitstekende kwaliteit en laag geprijsd.

Langs de straten van Bangkok vind je een verbijsterend aanbod van kraampjes waar alles verkocht wordt wat denkbaar is. Waar je ook gaat of staat in Bangkok tref je overal straat verkopers aan met een aanbod van maaltijden en vers producten. Eten op straat in Bangkok is goedkoop en vaak worden er de meest authentieke en smakelijke Thaise gerechten aangeboden. Waar vind je in Bangkok de meest authentieke gerechten tegen de beste prijs? Hier volgen een aantal tips en suggesties:

Kijk waar de Thais eten

In het algemeen geldt: ‘Kijk waar de Thais eten’. Thais houden van hun gerechten en genieten van het eten. Dus eet kraampjes met slecht en duur eten zullen door hen niet bezocht worden.

Eet niet in de toeristische gebieden

Het duurste straat eten in Bangkok vind je in de toeristische gebieden, zoals in het stadsdeel Silom, rondom het winkelcentrum Siam Paragon, en dicht bij de belangrijkste toeristische attracties. Hier betaal je vaak 50-100 procent meer dan bij de kraampjes in een minder toeristisch deel van de stad. Je bent beter af de straat eetkraampjes te bezoeken waar ook de locale bevolking van Bangkok vertoeft.

Eet op de Chatuchak Weekend Market

De wekelijkse Chatuchak Weekend Market, gehouden op vrijdagavond en de hele dag op zaterdag en zondag, is een ideale plek om de Thaise keuken te proeven. Hoewel de markt in toenemende mate bezocht wordt door toeristen bestaat de overgrote meerderheid van de shoppers nog steeds uit Thai. Dit houdt in dat het eten van uitstekende kwaliteit is en laag geprijsd. De perfecte plek dus om diverse gerechten te proeven voor zeer weinig geld.

‘Late-night’ eet-kraampjes

Op diverse plekken in Bangkok gaan de eet-kraampjes pas open vanaf 18.00u. Dit zijn de zogenaamde ‘late-night’ eet-kraampjes. Deze kraampjes worden vooral bezocht door Thai die nog werkzaam zijn tot in de late uren en bezoekers van het nachtleven. Een van de beste sois (zijstraten) voor ‘late-night’ eet-kraampjes is Sukhumvit Soi 38 in het Thong Lor gebied van de stad. Maar ook in vele andere delen van Bangkok heb je geweldige ‘late-night’ eet-kraampjes. Thais in je hotel of pension kunnen je precies vertellen waar je moet zijn.

Wil je meer weten over Bangkok? Op onze webpagina ‘Bangkok’ vind je uitgebreide informatie over ‘de stad der engelen’.