Waar vind je in Bangkok slaapzaal accommodaties?

Slaapzaal accommodaties in Thailand niet echt gebruikelijk.

Om eerlijk te zijn, slaapzaal accommodaties zijn in Thailand niet gebruikelijk. Het fenomeen slaapzaal kent men wel maar het zal niet gemakkelijk zijn om in Thailand een dergelijke accommodatie te vinden. Bangkok biedt weliswaar de beste mogelijkheden, maar ook hier is het aanbod van slaapzaal accommodaties beperkt. Een eenpersoonskamer in Khao San Road,  populair gebied in Bangkok onder rugzak toeristen, is eigenlijk goedkoper dan een verblijf in een slaapzaal in andere landen.

De oude generatie van hostels in Khao San zijn de laatste jaren geleidelijk vervangen door nieuwere boutique hostels. Deze accommodaties vallen tussen een gewoon hostel en een B & B accommodatie en zijn ideaal voor de prijsbewuste reiziger die op zoek is naar de beste waarde voor zijn geld.

Hostels in Bangkok met slaapzaal accommodaties.

Een handvol hostels in Bangkok biedt ook slaapzaal accommodatie. Sommigen van hen zijn relatief nieuw en liggen in zeer centrale gebieden. In het gebied van Silom Road vind je Smile Society, HQ Hostel, Lub D, Saphai Pae Hostel en The Urban Age. Hostel Lub D heeft ook een accommodatie in de buurt van Siam Square. Nabij het nieuwe Ratchaprarop Airport Link Station vind je Link Corner en in Sukhumvit heb je Udee Bangkok en Pradiphat Weg. Niet ver van het Asok BYS Station ligt Asok Montri Hostel. Vergelijkbare boutique hostels in het Khao San gebied zijn NapPark Hostel en NIRAS Bankoc Culturele Hostel.

Echter zoals vermeld is een hotelkamer in Khao San goedkoper dan deze nieuwe slaapzaal accommodaties die uitgaan van THB 350 (ca. € 8,75) voor een bed per nacht. Het is duidelijk dat hostels in Bangkok een  ‘upmarket’ zijn en dat er een ruime keuze is.