Waarom gaan Nederlanders en Belgen naar Thailand?

Leven in een land met voorspoed.

Thailand, een veel bezochte bestemming voor velen, voor anderen een droom die werkelijkheid kan worden. Van overweldigend Bangkok met al haar tempels, shoppingmalls, hardwerkende zakenlui en druk verkeer tot en met schitterende rustgevende wildparken en prachtige stranden elders in het land. Thailand is een sterk opkomende economie in Zuidoost-Azië met een krachtige import/export-markt. De lonen liggen laag en dat blijft voorlopig nog wel even zo. De economie is sterk en wat is er niet lekkerder om te leven in een land waar voorspoed is?

Overwinteren of permanente bewoning.

Verschillende groepen mensen brengen graag een bezoek aan Thailand. Een groot deel hiervan, maar wel steeds minder, zijn de toeristen die meestal in het hoogseizoen (november, december en januari) bestemmingen als Bangkok, Chiang Mai, Phuket en Pattaya bezoeken. Veel mensen uit deze categorie vallen als een blok voor Thailand. Na een aantal keer op deze plekken te zijn geweest, maken ze plannen zich hier voor langere tijd te vestigen. Ze willen graag een huis of condominium kopen om op die manier onbeperkt van het land te kunnen genieten. Vaak zijn dit mensen uit West-Europa, maar vergeet niet de nieuwe lichting toeristen uit landen als China, India en Korea. Ook hier is de interesse groot om een condominium, huis of zelfs villa te kopen.

Een andere grote groep bezoekers kiest ervoor om de koude wintermaanden in West-Europa te vermijden en te overwinteren in het zonnige Thailand. Vaak huren ze dan een verblijf voor een maand of zes. Interessant om te vermelden is dat deze groep eerder landen als Spanje en Portugal verkoos om te overwinteren, maar inmiddels de weg naar Azië heeft gevonden. Reden hiervoor is dat veel oorden in de Zuid-Europese landen spookgebieden zijn geworden. Dit als gevolg van het feit dat veel investeerders moeite hebben met het verkopen van hun vastgoed.

Het kopen van een huis of condominium.

Azië is een heel ander verhaal. De laatste jaren is er een enorme kapitaalverschuiving naar landen als Thailand, Indonesië en de Filippijnen. Dit zijn dan ook heerlijke landen om van je vrije tijd te genieten. Het warme klimaat maakt deze landen bijzonder geschikt om te overwinteren, helemaal wanneer je een eigen woning hebt waar je te allen tijde naartoe kunt gaan. Je kunt er al je spullen veilig laten staan wanneer je in Nederland of België bent en je kunt de woning eventueel verhuren bij eigen afwezigheid. Op die manier heb je toch een leuk inkomen. Maar hoe is dit alles te realiseren? De beste manier is een appartement of condominium te kopen. Je kunt deze geheel vrij op naam bezitten en bent vrij ermee te doen wat je wilt. Of je er nu permanent verblijft of slechts een paar weken per jaar, de boel verhuurt of leeg laat staan en wacht op waardevermeerdering, het is helemaal aan jou. De aanschaf van een dergelijke woning is een heel eenvoudig proces. Helemaal wanneer je het overlaat aan een betrouwbaar bedrijf die samenwerkt met de beste projectontwikkelaars van Thailand.

Prijzen onroerend goed Thailand nog vrij laag.

Vergeleken met andere Aziatische landen liggen de prijzen in Thailand nog vrij laag. Dit is dan ook een van de redenen dat veel mensen hiervoor kiezen. Voor ongeveer een halve ton heb je een schitterend, volledig gemeubileerd 1 kamer-appartement aan zee, dat ook nog eens elk jaar met gemiddeld 6% in waarde stijgt. Veel investeerders kiezen ervoor een appartement aan te schaffen dat qua ligging handig is om te verhuren. Anderen kiezen voor een condominium met een huurcontract eraan vast. Op deze manier genereren zij naast waardevermeerdering ook nog een inkomen dankzij een huurcontract. Dit is zeer lucratief en wordt steeds populairder.

Wil je meer weten over het kopen van een huis of condominium in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Onroerend goed in Thailand’.

Wat zou je zelf doen wanneer je droomt van een woning in het buitenland en beschikt over voldoende financiële middelen? Heerlijk leven in een toegankelijk en goedkoop land, dat wil toch iedereen?

Auteur. Jogchem van Delft & Maurice Nootenboom – Vastgoed advies Thailand