Waarom kiezen beleggers in vastgoed voor Thailand?

Pattaya en Chiang Mai bijzonder populair.

Lifestyle en vastgoed beleggingen in Thailand zijn al vele jaren een populaire optie voor buitenlandse kopers en beleggers. Waren tot voor enkele jaren geleden de ogen van kopers en beleggers in vastgoed vooral gericht op binnenstedelijke gebieden zoals Bangkok en populaire badplaatsen zoals Phuket, nu zijn vooral Pattaya en Chiang Mai bijzonder populair. Vooral na de overstromingen van vorig jaar is de focus van investeerders in vastgoed verschoven van het centrum van Bangkok naar het nabij gelegen Pattaya, momenteel de snelst groeiende stad van Thailand.

Pattaya centrale hub voor de ASEAN.

Pattaya is een stad met een enorm investeringspotentieel, vooral met het vizier gericht op 2015, wanneer Pattaya de centrale hub wordt van de Association of South East Asian Nations (ASEAN). Pattaya is gekozen vanwege zijn reputatie als veilige stad met een sterke infrastructuur en een goede internationale bereikbaarheid. Aangezien het Engels de officiële taal is van de 10 ASEAN-landen maken de aanwezigheid van de vele plaatselijke Engelse kranten, tv-zenders, radiostations en internet sites Pattaya eveneens een ideale keuze.

Investeringsmogelijkheden Thailand zijn eindeloos.

Volgens CBRE, ’s werelds grootste adviesbureau voor commercieel vastgoed, zijn de investeringsmogelijkheden in Thailand eindeloos. Zeker nu met de voorgestelde bouw van een nieuwe vierbaans snelweg vanuit India, waarmee handelaren en toeristen een directe route hebben vanuit Assam (noordoost India) naar Myanmar, Thailand, Cambodja en Vietnam. Vanwege de toegenomen vraag naar investeringen in de Aziatische markten is de CBRE Retail Asia Pacific Capital Value Index de laatste kwartalen met 3,4% gestegen.

Rekening houdend met de huidige stabiliteit van de Thaise Bath en de recente CBRE voorspelling dat het BBP van Thailand in 2013 zal oplopen naar 7,3% maken het voor beleggers moeilijk om een land te vinden dat rijper voor investeringen is dan Thailand.

Wil je meer weten over investeren in Thailand? Lees dan verder in ‘Investeren en zaken doen in Thailand’.