Waarom moet je voor Bangkok de tijd nemen?

 

Hoe ziet een bezoek aan Bangkok er voor veel bezoekers eruit?

 

De ‘stad der engelen’, zoals Bangkok, ook wel genoemd wordt, is de populairste stad van Azië en staat al jaren in de top 5 van meest bezochte steden ter wereld.

De meeste vakantiegangers die Thailand bezoeken komen aan in Bangkok en het overgrote deel van de toeristen begint de vakantie in Thailand vervolgens met een verblijf in de hoofdstad. Heel veel reisarrangementen trekken voor het verblijf in de Thaise hoofdstad slechts twee dagen uit. De dagen die men er eventueel langer inplant, worden doorgaans gebruikt voor dagtours naar bezienswaardigheden buiten Bangkok, zoals de drijvende markt van Damnoen Saduak, de beruchte Bridge on the River Kwai of de voormalige hoofdstad Ayutthaya.

 

Waarom de tijd nemen voor Bangkok?

 

Twee dagen in Bangkok zelf is echter een schokkend korte tijd om een van ’s werelds meest populaire toeristensteden écht te ervaren. Om enigszins vertrouwd te raken met deze geweldige metropool dien je minimaal een verblijf van drie of misschien wel vier dagen in te plannen. Op deze manier kun je alle indrukken van de stad op een rustige en ontspannen manier op je laten inwerken.  Er is immers veel meer dan alleen de Grand Palace, Wat Pho en Wat Arun. Als je in 48 uur een race door de stad maakt, zul je achteraf vrijwel zeker spijt krijgen dat je niet langer bent gebleven.

 

Wat moet je absoluut zien als je in Bangkok bent?

 

Net als iedere toeristische bestemming heeft Bangkok zijn eigen unieke ‘must see’ attracties. Tijdens een bezoek aan deze wereldstad mag een bezoek aan de Grand Palace met zijn Phra Kaew tempel zeker niet ontbreken. Andere toeristische highlights zijn de tempels Wat Pho en Wat Arun. Maak kennis met de dagelijkse gang van leven in de Thaise hoofdstad door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de bloemenmarkt, China Town of het oude stadsdeel Thonburi dat je comfortabel en ontspannen per fiets of boot kunt ontdekken. Geniet van een grandioze moderne culturele show in het Siam Niramit Theater. Of ga naar een van de boxstadions en maak kennis met het Thaiboksen (muay Thai). Vergeet vooral niet een hotel te nemen met een zwembad op dak zodat je vanaf hier kunt genieten van de imposante skyline van de stad.

 

Meer tips? Download dan mijn gratis e-book ‘7 gouden tips voor een onvergetelijke vakantiereis naar Thailand’.

Klik hier om dit gratis e-book te downloaden