Water parken in Thailand

Thais zijn gek van water parken.

De Thais zijn gek van water parken en het land heeft dan ook een aantal leuke en spannende waterparken, ideaal voor een vakantie met het gezin. De water pretparken omvatten vele leuke en spannende attracties die je vakantie in Thailand zeker zullen verlevendigen. Wij hebben een aantal bekende en minder bekende water parken in Thailand voor je op een rijtje gezet.

Hua Hin en Cha-am

Black Mountain Water Park

De populaire badplaats Hua Hin heeft een aantal water parken. Een van de meest gevierde is het in 2011 geopende Black Mountain Water Park, een onderdeel van het gelijknamige golfbaan resort. Naast een 17m hoge toren heeft het park nog negen andere verschillende glijbanen. Het water park heeft verder een in strandachtige sfeer aangelegd golfslagbad en de Lazy River, speciaal voor degenen die dromerig over het water willen drijven.

Black Mountain Water Park is dagelijks geopend van 10.00u tot 17.00u. Tickets kosten THB 600 voor volwassenen en THB 300 voor kinderen. Kinderen onder de 90cm hebben gratis entree.

Voor meer informatie ga je naar de website van Black Mountain Water Park.

Vana Nava Hua Hin Water Park

Het bij Hua Hin Soi 112 aangelegde Vana Nava Hua Hin Water Park biedt 19 attracties ontworpen door de Canandese water park specialist White Water West. Hoogtepunten zijn de Abyss, een grote glijbaan waar zes personen tegelijkertijd naar beneden kunnen razen, Boomerango, met 179m de langste waterglijbaan en de 31m hoge Vana Nava Falls, een 345m lange lazy river. Het water park heeft een speciaal kinderbad.

Vana Nava Hua Hin is dagelijks geopend van 10.00u tot 19.00u. Tickets kosten THB 600 voor een kind en THB 1000 voor een volwassene. Een gezinskaart (twee volwassenen en twee kinderen kleiner dan 122cm) kost THB 2600.

Voor meer informatie ga je naar de website van Vana Nava Hua Hin Water Park.

Santorini Water Fantasy

In de badplaats Cha-am, niet ver van Hua Hin, ligt Santorini Water Fantasy. Dit water park ligt aan Highway 4 naast Santorini Park. Het park heeft 13 attracties, waaronder Apollo’s Drop Screamer, een 19m-hoge looping raket glijbaan, een speciale kids zone en een lagune met kunstmatige golven. Het hoogtepunt is Ares’s King Cobra, een 78m lange en 15m-hoge glijbaan waarop je naar beneden kunt racen met een snelheid van tot wel 50km.

Een leuke gimmick is het elektronisch ticket, dat wordt geleverd in een polsbandje. Het is ingebed met radio-frequency identification-technologie waardoor foto’s gemaakt kunnen worden door de park camera’s. Deze foto’s kunnen op de park foto kiosken vervolgens direct gedeeld worden op Facebook.

Santorini Water Fantasy is dagelijks geopend van maandag t/m donderdag van 10.00u tot 17.30u en  van vrijdag t/m zondag van 10.00u tot 18.00u. Tickets kosten THB 900 voor volwassenen en THB 500 voor kinderen tussen 90-130cm, senioren ouder dan 55 jaar en gehandicapten. Een familie pakket (twee volwassenen en een kind) kost THB 2300.

Voor meer informatie ga je naar de website van Santorini Water Fantasy.

Pattaya

Cartoon Network Amazone

In de buurt van de badplaats Pattaya ligt het onlangs geopende Cartoon Network Amazone.  Dit park heeft 10 thema-zones voor gasten van alle leeftijden, gebaseerd op de populaire cartoons Cartoon Network’s, waaronder Ben 10, The Powerpuff Girls, Adventure Time en De Wonderlijke Wereld van Gumball. Hoogtepunten zijn onder andere zes high-speed Ben 10-thema water coasters, multi-lane super-slide Intergalactic Racers, Goop Loop, die is voorzien van een 360-graden lus, de 23m hoge water achtbaan Omnitrix, Surfarena speciaal voor enthousiaste surfers en wannabes en Thailand’s eerste aqua theater met live-shows.

Cartoon Network Amazone is dagelijks geopend van 10.00u tot 18.00u. Tickets kosten THB 1290 voor volwassenen en THB 890 voor kinderen.

Voor meer informatie ga je naar de website van Cartoon Network Amazone.

Koh Samui

Coco Splash Adventure & Water Park

Coco Splash Adventure & Water Park is dagelijks geopend van 10.30u tot 17.30u. Tickets kosten THB 500 voor kinderen tot 1.30m en THB 600 voor personen boven 1.30u. Kinderen onder de 90cm hebben gratis entree. Gezinskaarten kosten 1650 (3 personen) en 2100 (4 personen).

Voor meer informatie ga je naar de website van Coco Splash Adventure & Water Park.

Phuket

Splash Jungle Water Park

Splash Jungle Water Park, Phuket is een spannend water park op het noordelijk deel van het vakantie eiland Phuket. Het park maakt deel uit van Centara Grand West Sands Resort & Villas Phuket. Attracties zijn onder andere Boomerango, een enorme glijbaan met donkere buizen, en enkele  grote attracties zoals de Super Bowl. Voor de kleintjes is er speciaal de Aqua Play Pool.

Splash Jungle Water Park is dagelijks geopend van 10.00u tot 18.00u. Tickets kosten THB 1295 voor volwassenen en THB 650 voor kinderen tot 12 jaar. Onder de 5 jaar is gratis.

Voor meer informatie ga je naar de website van Splash Jungle Water Park.

Noordoosten

Image Isan

Image Isan is het waterpark in het noordoosten van Thailand. De meeste bezoekers van deze unieke investering in de door droogte geteisterde regio  komen uit de nabijgelegen provincies en het aangrenzende Laos. Het water park ligt bij het Nakhaburi Resort, op 15 minuten rijden van Udon Thani. Image Isan is vooral bekend vanwege zijn grote glijbanen.

Image Isan is dagelijks geopend van 10.00u tot 20.00u. Tickets kosten THB 40 voor kinderen en THB 80 voor volwassenen.

Voor meer informatie ga je naar de website van Image Isan.

Khon Kaen Zoo Water Park

Een ander water park in het noordoosten van Thailand is Khon Kaen Zoo Water Park. Naast een water park heeft dit park ook een dierentuin. De 450m lange glijbaan en  twisted buisvormige glijbanen bieden veel spanning en sensatie.

Khon Kaen Zoo Water Park is dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00u. Tickets kosten THB 70 voor kinderen en THB 100 voor volwassenen.

Dino Water Park

Dino Water Park is een nieuw water park in de provincie Khon Kaen. Het 40 hectare grote park belooft de
grootste water park in zuidoost Azie te zijn. De verwachting is om tegemoet te komen aan 10.000 bezoekers per
dag. De ontdekking van fossielen van dinosaurussen in het gebied is de belangrijkste inspiratiebron voor het project.

Voor meer informatie ga je naar de website van Dino Water Park.

Play Park Buriram


Play Park Buriram is een zoutwater park bestaande uit drie zones. De ‘Happy’ zone is voor kleine kinderen, de ’Fun’ zone voor tieners en volwassenen en de ‘Health’ zone voor degenen die willen ontspannen.

Play Park Buriram is dagelijks geopend van 10.00u tot 19.00u. Tickets kosten THB 70 voor volwassenen en THB 50 voor kinderen tot 130cm. Gratis toegang voor kinderen onder de 90cm en senioren ouder dan 70 jaar.

Voor meer informatie ga je naar de website van Play Park Buriram.