Waterstand bij stuwdammen in Thailand kritisch laag

Waterstand stuwdammen net zo laag als in 1992.

De waterstand bij diverse stuwdammen in Thailand staat zeer laag. De waterstanden staan nagenoeg op hetzelfde niveau als in 1992, toen het een laagte record had bereikt. De stuwdammen waar de waterstand zo laag staat zijn crtically Pasak Joladin in Lop Buri, Ubonrat in Khon Khaen, Bhumibol in Tak en Sirikit in Uttaradit. Dit is bekend gemaakt door de Electricity General Authority of Thailand gouverneur Suthas Pattamasiriwat.   

 

Water alleen beschikbaar voor consumptie.

Omdat de waterstand in de Thaise stuwdammen zo laag is zal het water alleen nog maar gebruikt mogen worden voor consumptie doeleinden.  Voor de landbouw  zal het water niet langer beschikbaar zijn, omdat er anders later dit jaar mogelijk problemen ontstaan voor de beschikbaarheid van water voor de consumptie.

Inmiddels heeft de minister van landbouw een werkgroep opgericht die de watervoorziening in Thailand nauwgezet in kaart moet brengen. Het ministerie van landbouw heeft boeren geadviseerd om het planten van rijst uit te stellen tot juli, omdat dan meer regen wordt verwacht.