Welke tijd van het jaar Koh Kood bezoeken?

September is op Koh Kood de meest natte maand.

Koh Kood is een afgelegen eiland en de tweede grootste in de Koh Chang archipel. Het ligt in de het zuidoosten van Thailand in de provincie Trat en staat bekend om zijn onbedorven stranden en rustige sfeer. De beste tijd van het jaar voor een vakantie op Koh Food is van oktober tot mei. Het weer op Koh Food is in deze periode van jaar meestal zeer goed. Dit in tegenstelling tot de maand september welke meestal een niet veelbelovende maand is voor een vakantie op Koh Kood. September heeft namelijk de neiging om zeer nat te zijn. Voor goed weer moet je in Thailand in deze periode van het jaar naar Koh Samui, Koh Pha-Ngan of Koh Tao, allen gelegen in het zuidwesten van Thailand in de Golf van Thailand.

Hoogseizoen op Koh Kood loopt van november tot februari.

Ook in het natte seizoen zijn er op Koh Kood zonnige momenten te beleven.Het hoogseizoen op Koh Kood loopt van november tot februari en dat is ook de beste tijd om op de stranden te kunnen genieten van de diepe blauwe luchten en aangename tropische temperaturen. Natuurlijk is Koh Kood ook in het natte seizoen te bezoeken. In deze periode zullen er naast de regenbuien ook zeker zonnige momenten te beleven zijn. De zee kan in deze periode van jaar echter zeer ruw zijn met woedende golven en wind. Houd er rekening mee dat de dienstregelingen van de ferry’s van en naar Koh Kood vaak werken naar de weersomstandigheden.

In de periode van juni tot eind september is het sowieso uitzonderlijk rustig op Koh Kood en kunnen activiteiten zoals duiken, snorkelen en boottochten opgeschort worden. Ook zijn veel hotels gesloten, hoewel de meeste aan de kust gewoon open blijven. Wel goed om van te voren even te controleren.

Wil je meer weten over Koh Kood? Lees dan verder in “Koh Kood, ontsnappen aan de toeristen menigte”.