Wereldbank verlaagt groeiverwachtingen Oost-Azië

Thailand regionale achterblijver.

Vanwege de afvlakking van het groeitempo van de Chinese economie heeft de Wereldbank zijn groeiramingen voor de opkomende Aziatische landen verlaagd. Volgens de Wereldbank zal Thailand in deze regio de laagste economische groei laten zien. Dit vanwege de problemen in de export en de onopgeloste politieke kwesties.

In zijn meeste recente rapport brengt de Wereldbank, net als de Bank of Thailand (BOT), haar groeiprognose voor Thailand voor dit jaar omlaag van 3 procent naar 1,5 procent. Voor 2015 verlaagd de Wereldbank haar groeiverwachting voor Thailand van 4,5 procent naar 3,5 procent, wat lager is dan de 4,8 procent van de Thaise centrale bank.

Stimuleringspakket kan groei nog positief beïnvloeden.

Voor de Filippijnen projecteert de Wereldbank voor 2015 een economische groei van 6,7 procent, voor Indonesië 5,6 procent, Vietnam 5,5 procent en Maleisië 4,9 procent. De groeiprognoses voor de totale ASEAN komen uit op 5 procent en voor Oost- Azië (exclusief China) 5,3 procent. Het jongste rapport van de Wereldbank over Thailand heeft geen rekening gehouden met het onlangs geïntroduceerde stimuleringspakket van de Thaise overheid. Deze zouden de groei van het BBP in Thailand nog positief moeten kunnen beïnvloeden.

Wil je meer weten over de economie in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Investeren en zaken doen in Thailand’.