Wil je bij verblijf in buitenland in geval van nood geïnformeerd worden?

Kompas online contactsysteem van ministerie Buitenlandse Zaken.

Reis je of verblijf je in Thailand, Laos, Cambodja of welk willekeurig ander land elders in de wereld? En wil je in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust geïnformeerd worden? Dan kun je jezelf hiervoor middels het Kompas online contactsysteem aanmelden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent in het buitenland verblijven, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die je bij de aanmelding bij het Kompas online contactsysteem verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met je op te nemen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar je (tijdelijk) verblijft.

Waar kan ik me aanmelden?

Aanmelden is kosteloos, eenmalig en vrijblijvend. Je hoeft daarna alleen nog je gegevens te wijzigen als je op reis gaat of verhuist. Ga voor je aanmelding naar de speciale registratie website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.