Wintersporten in Thailand?

Jazeker, binnenkort wordt dit werkelijkheid.

Je kunt het vast niet geloven wanneer je iemand zijn ski’s ziet inpakken en hij zegt dat hij naar Thailand gaat. Binnenkort is het mogelijk om in Thailand op skivakantie te gaan. Uiteraard niet op echte sneeuw, want Thailand heeft een tropisch klimaat en Bangkok is een van de warmste steden van de wereld. Veel reizigers gaan dan ook naar Thailand voor de zon. Toch hebben een paar grote investeerders de handen bijeen geslagen en willen ze samen de grootste skihal van de wereld maken.

Club Koh Samui

Club Koh Samui: zo gaat het luxueuze resort heten. Volgens de plannen komen er in deze “club” naast wintersportgelegenheden ook winkels, restaurants, thema parken, zwembaden en een vijf sterren hotel. Het derde grootste eiland van Thailand Koh Samui moet op deze manier naast backpackers ook de toeristen trekken die opzoek zijn naar luxe. Wanneer dit sport- en  uitgaanscomplex klaar moet zijn is nog niet bekend.

Wel hebben de bedenkers bekend gemaakt dat er verschillende sportcursussen gegeven worden. Uiteraard zul je er ski en snowboard lessen kunnen volgen, maar ook tennisleraren en voetbaltrainers zullen klaarstaan om de Club Koh Samui gasten te leren tennissen en voetballen.

Sportieve vakantie in Thailand

Voor de wintersport ga je niet naar Thailand, maar je kunt er wel heel veel andere activiteiten ondernemen. Veel reizigers komen naar een van de Thaise eilanden om te snorkelen of te zeilen. Omdat dit land omgeven is door water, kun je hier bijna iedere watersport beoefenen. Thailand is ook een land dat gezien zijn ruime keuze uit vele schitterende golfbanen bij uitstek geschikt is om te golfen. De echte sneeuwliefhebbers gaan natuurlijk niet naar Thailand, maar naar skigebieden in Europa.Voor sommige reizigers is het misschien toch wel een fijn idee dat ze even kunnen afkoelen in de sneeuw wanneer ze met een backpack door het tropische Thailand trekken.