Woon- en leefklimaat Thailand

In Thailand is het prettig en goedkoop wonen.Steeds meer buitenlanders zetten de stap om full- of parttime in Thailand te gaan wonen. Behalve dat Thailand een prettig woon- en leefklimaat heeft is het voor Nederlanders extra gunstig omdat Thailand met Nederland een belastingverdrag en een verdrag omtrent sociale zaken heeft gesloten.

De prijzen van onroerend goed zijn nog laag, dus je koopt in Thailand voor weinig geld een prachtig huis. Maar er zijn meer redenen waarom buitenlanders in Thailand een huis willen kopen.

Gunstige regelingen Thailand

Ben je 50 jaar of ouder dan kom je in Thailand in aanmerking voor een retiree visum. Thailand biedt buitenlanders diverse mogelijkheden om onder gunstige omstandigheden te komen  wonen in Thailand. Het land kent een fiscaal vriendelijke behandeling en ben je 50 jaar of ouder dan kent  Thailand speciale gunstige regelingen. Je komt dan namelijk in aanmerking voor een retiree visum.

Als je een eigen bedrijf in een BV hebt en wenst te stoppen, dan kun je in Thailand gebruik maken van de ‘aanmerkelijk belang heffing’. Middels deze regeling wordt, indien je in Thailand woont en 5 jaar wacht met de verkoop van het bedrijf, de winst niet meer belast. Ook wordt het kapitaal dat in het buitenland verdiend is meestal niet belast wanneer je dat naar Thailand brengt.

Documenten en wonen

Wonen en werken in Thailand klinkt ideaal en in principe is het dat ook. Maar, net als in elke groeiende economie is bestaat ook in Thailand corruptie. Bij het kopen van een huis moet je heel goed de bijbehorende documenten lezen. Deze worden regelmatig vervalst.  Daarnaast kunnen de documenten ook een veelheid aan andere fouten bevatten. Zorg er daarom voor dat je kundige jurist aan je zijde hebt, liefst iemand die de taal vloeiend leest, schrijft en spreekt en het perfect kan uitleggen. Dat geldt natuurlijk ook voor contracten aangaande je eventuele nieuwe baan in Thailand. Denk er ook aan dat je een visum voor Thailand nodig hebt.

Werkvergunning Thailand

Om als buitenlander in Thailand te mogen werken heb je een werkvergunning nodig.Wil je als buitenlander in Thailand gaan werken dan dien je over een werkvergunning te beschikken. Het werken door een buitenlander zonder werkvergunning is in Thailand strafbaar. De makkelijkste manier om in Thailand een werkvergunning te krijgen is om dit te doen in combinatie met het opzetten van een Thai Limited Company (Thaise BV). Informatie over werkvergunningen en oprichten eigen bedrijf lees je in Werken in Thailand.

Taalcursus Thai

Als je (tijdelijk) in Thailand gaat wonen of voor je werk met Thai te doen krijgt is het handig als je ook in het Thais kunt communiceren. De NHA biedt een compacte thuisstudie Thai waarmee je op een snelle manier het praktische gebruik van de Thaise taal onder de knie krijgt. Als bezoeker van Thailandtotaal krijg je een extra korting van 25 euro op deze cursus. Gebruik hiervoor de kortingscode: THAI25KRT. Deze korting krijg je bovenop de bestaande korting.

Voor meer informatie en inschrijving klik je op deze link

 

Lees meer over zaken die betrekking hebben op wonen en werken in Thailand:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Thailand behoort tot ’s werelds beste pensioen bestemmingen

3 imponerende bestemmingen voor een werkvakantie

Thailand in top 10 Expat Explorer

Openen van een bank-account in Thailand

10 beste plaatsen voor digitale nomaden

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten