Permanent emigreren naar Thailand

Waarom wil men emigreren?

20.000 Nederlanders lopen rond met serieuze plannen om te emigreren.

Onderzoek uitgevoerd door het NIDI (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) heeft aangetoond dat er in Nederland 20.000 mensen rondlopen met serieuze plannen om te emigreren. Daarnaast denken nog eens 250.000 er over om in de toekomst naar het buitenland te vertrekken.

Als belangrijkste factoren die in de Nederlandse samenleving als negatief worden ervaren worden genoemd:

  • bevolkingsdichtheid
  • mentaliteit van de bevolking
  • criminaliteit
  • ontbreken van stilte

Het zijn voornamelijk demografische prikkels die de mensen aanzet tot emigreren.

Emigreren naar Thailand

Emigreren naar Thailand neemt in populariteit toe.Tot de meest populaire landen waarnaar men wil emigreren worden de traditionele emigratielanden als Canada en Australië genoemd. Thailand staat in de Top-10 van de meest populaire bestemmingen waarnaar men wil emigreren op de 9e plaats.

Top-10 van populairste emigratiebestemmingen van mensen met intenties tot emigreren:

Land van VoorkeurPercentage
1. Canada17,8
2. Australië17,2
3. Frankrijk16,1
4. Nieuw-Zeeland6,1
5. Spanje6,1
6. Verenigde Staten5,6
7. Zuid-Afrika2,8
8. Zweden1,7
9. Thailand1,7
10. Italië1,1

Parttime emigreren

Thailand is een perfecte bestemming voor parttime emigreren

Thailand is een perfecte bestemming voor parttime emigreren.Naast permanent emigreren zijn veel Nederlanders op zoek naar een plek in het buitenland om daar een langer of korter deel van het jaar te verblijven. Bijvoorbeeld om te overwinteren of om tussendoor onze trieste regenachtige periodes te ontvluchten.

Landen met veel zon zijn erg populair. Maar ook rust, ruimte en natuur spelen een belangrijke rol bij het zoeken naar een ideale plek. Daarnaast worden veel Nederlanders moe van alle regeltjes en wetjes en maakt men zich zorgen om de alsmaar toenemende criminaliteit. Ook goedkoop levensonderhoud wordt als een zeer aangenaam ervaren.

Thailand voldoet aan al deze criteria en is een perfecte bestemming om er parttime naartoe te emigreren.

 

Om fiscale redenen emigreren naar Thailand

Emigreren naar Thailand om fiscale redenen

Emigreren naar Thailand om fiscale redenen kan interessant zijn.Een andere reden waarom Nederlanders emigreren heeft te maken met de fiscaliteit. Door de vrij hoge Nederlandse belastingdruk kijken vele landgenoten uit naar een land dat naast een prettig woon- en leefklimaat ook fiscaal vriendelijk is. Het is gunstig als dat land tevens een belastingverdrag heeft met Nederland.

Vele erkende belastingparadijzen waar Nederland géén belastingverdrag mee heeft gesloten kunnen ondanks dat men er weinig of geen inkomstenbelasting betaald toch erg nadelig zijn. Met name op het gebied van het pensioeninkomen en de schenkings- en successierechten.

Fiscale afhandeling bij emigreren

Als men vertrekt naar een land waar géén belastingverdrag mee is gesloten dan is de fiscale afhandeling voor men vertrekt op zich nog een heel gedoe. Omdat er mogelijk nog belasting betaald moet worden (bijvoorbeeld kapitaalverzekering, pensioenvoorzieningen, eigen BV) krijgt men te maken met een zgn. conserverende aanslag. In het gunstigste geval krijgt men uitstel van betaling. Pas na tien jaar krijgt men  kwijtschelding van deze aanslag. Wil men binnen deze tien jaar terug naar Nederland dan heeft men geen enkel fiscaal voordeel genoten. Men kan natuurlijk ook de nationaliteit opgeven, maar dat gaat erg ver.

Nederland heeft belastingverdrag met Thailand

Emigreren naar Thailand gebeurt om diverse redenen.Thailand is een land dat naast een prettig woon- en leefklimaat ook fiscaal vriendelijk is. Ook is er een belastingverdrag met Nederland gesloten.

Als men minimaal 181 dagen per jaar in Thailand verblijft, kan men ervoor kiezen om de belastingplicht in Thailand af te werken. Over de AOW en pensioen betaald men in Thailand zo wie zo geen belasting daar dit geld in het buitenland is verdiend.

Meer informatie over emigreren naar Thailand en de gevolgen voor de belastingen lees je in ‘De belastingdienst na vertrek naar Thailand’.

 

Checklist emigreren

Op de website ‘Emigreren.nu’ vind je een emigratie checklist aangevuld met waardevolle informatie en tips. Deze lijst is een handig en praktisch hulpmiddel tijdens je voorbereidingen als je gaat emigreren.

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Thailand behoort tot ’s werelds beste pensioen bestemmingen

Thailand in top 10 Expat Explorer

10 beste plaatsen voor digitale nomaden

Thailand, een van de meest populaire bestemmingen voor gepensioneerden

Phuket aantrekkelijk voor gepensioneerde expats

Waarom gaan Nederlanders en Belgen naar Thailand?

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten