Om te mogen werken in Thailand dien je over een werkvergunning te beschikken

Om te mogen werken in Thailand dien je over een werk vergunning te beschikken.Indien je als buitenlander in Thailand wilt gaan werken dien je over een werk vergunning te beschikken. Het werken door een buitenlander zonder werk vergunning is in Thailand strafbaar. Om een werk vergunning aan te kunnen vragen dien je allereerst over een non immigrant visum te beschikken.

Om voor een werk vergunning in aanmerking te komen dien je over voldoende kwalificaties te beschikken voor de betreffende werk functie en mag de werk functie niet gemakkelijk door een Thai zelf ingevuld kunnen worden. Dit zijn meestal werk functies in het onderwijs (Engelse les), managementfuncties bij hotels of grotere bedrijven.

Mogelijkheden om als buitenlander te werken in Thailand:

Platform van vraag en aanbod van werk

Voor vele managementfuncties kom je in Thailand in aanmerking voor een werk vergunning.De website van de Nederlands-Thaise kamer van koophandel heeft t.b.v. werken in Thailand een platform van vraag en aanbod van werk. Je vindt dit onder het menu “Job Webboard”.

website Nederlands-Thaise kamer van koophandel

 

Oprichten  Thai Limited Company

Wonen en werken in Thailand, een wens van vele buitenlanders. De makkelijkste manier om in Thailand te kunnen gaan werken is om dit te doen in combinatie met het opzetten van een Thai Limited Company (Thaise BV). Op deze manier kun je een non immigrant B visum (B staat voor werk) aanvragen en is het tevens mogelijk om grond aan te kopen. Voorwaarde is dat je:

  • 2.000.000 Bath (± € 40.000) geregistreerd kapitaal dient te hebben en
  • 4 Thaise medewerkers in dienst neemt voor het minimum salaris van 5.100 Bath  per maand (± € 100).

Die 4 Thaise medewerkers gelden alleen als je een verzoek indient voor een visum om op basis van het bedrijf een verblijfsvergunning aan te vragen.

Licenties:

Voor sommige bedrijfstakken is het noodzakelijk om voor hun werkzaamheden een licentie aan te vragen. Dit geldt o.a. bij reisorganisaties, restaurants en hotels.

Informatie over de wetgeving van werken in Thailand lees je in Arbeidswetgeving in Thailand.

Vrijwilligerswerk in Thailand

Om in Thailand te mogen werken als vrijwilliger dien je ook een werk vergunning te hebben.Ook voor onbetaald werk dien je in Thailand over een werk vergunning te beschikken. Er zijn in Thailand diverse sociale-, medische- en natuurprojecten waarvoor men buitenlandse vrijwilligers zoekt. Als vrijwilliger help je de locale bevolking dan met diverse werkzaamheden.

‘Projects abroad’ is een organisatie waar je terecht kunt voor informatie en aanmelden op het gebied van vrijwilligers-werk in Thailand.

Website Projects abroad

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

3 imponerende bestemmingen voor een werkvakantie

Thailand in top 10 Expat Explorer

10 beste plaatsen voor digitale nomaden

Wil je bij verblijf in buitenland in geval van nood geïnformeerd worden?

Thailand gaat vrijwilligers-toerisme promoten

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten